Bahçeşehir Koleji TEKNOFEST 2023'e de imzasını attı

TAKİP ET

Bu yıl İstanbul'da 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen TEKNOFEST'e katılan Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü öğrencileri, tam dört farklı projeyle dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivaline damga vurdu.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST, 27 Nisan – 1 Mayıs  tarihleri arasında İstanbul’da büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 milyon kişiye ev sahipliği yapan organizasyona Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü öğrencileri tam dört farklı projeyle damga vurdu.

Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Ela Karabekiroğlu, Deniz Özçiçekci ve Zeynep Naz Terzi, TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Projeleri Yarışması’nda 'Biogiyim: Doğadan İlham ile Giyilebilir Teknoloji' projeleri ile Türkiye birincisi olarak 'Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne katılmaya hak kazandı. Öğrenciler, bu vesileyle Türk bilim insanlarından oluşan ekibe dahil olarak Antarktika’da Bilim ve Keşif Üssü’ne gidecekler.

TÜBİTAK'TAN TAM DESTEK 

Yine Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Çağan Öztopal, Defne Kırtıloğlu ve Sarp Doruk Öztürk ise TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Projeleri Yarışması’nda 'Milli Kutup Şamandırası' projesiyle Türkiye birinciliğini kazandı. İlgili heyetin beğenisini kazanan, tamamen öğrencilerin tasarlayıp ürettiği bu kutup şamandırası önümüzdeki günlerde Kuzey Kutbu’nda yerini alacak.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, geçtiğimiz yıllardaki proje çalışmalarından dolayı takip ettiği Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü öğrencileriyle yakından ilgilenip Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek bu projelere maddi ve manevi her konuda destek olacağını ifade etti.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ BAŞARIYA VE ÖDÜLE DOYMADI

TÜBİTAK İklim Araştırmaları Yarışması’nda Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Elifnaz Sönmez Güneş, 'Türkiye Genelindeki Yaban Hayvanı Araç Çarpışmalarının Yoğunlaştığı Sıcak Bölgelerin Tespit Edilmesi' projesiyle Türkiye ikincisi oldu.

PROJELER VE BAŞARILAR TÜRKİYE’DE SES GETİRDİ

Birçok alanda Türkiye’de ses getiren projelere imza atan Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Ekin Kayra Yılmaz, Ahmet Yiğit ve Elif Başkal’dan oluşan SİRİUS 360 takımı, üniversite öğrencilerinin de yer aldığı TEKNOFEST Travel Hackathon Kategorisinde Con-Tech projesiyle Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

'BAŞARILAR DEVAM EDECEK'

Okul Müdürü Ünal Durmuş, "Kurulduğu günden bu yana bilim, sanat, spor başta olmak üzere her alanda başarılarıyla adından söz ettiren okulumuz bizi şaşırtmayarak başarılarına TEKNOFEST 2023’te de devam etti. Geçtiğimiz yıl Samsun’da ev sahipliğini yaptığımız TEKNOFEST 2022’de üstün başarılar elde eden öğretmen ve öğrencilerimizin bu başarıları TEKNOFEST 2023’e taşımasından son derece mutluyum. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tüm olanaklarımızı sunarak onlara bu yolda ışık olmaya çalıştık. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kendim ve kurumum adına tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum "dedi.  Feride SEZGİN