Bahçeşehir Kolejinde 19 Mayıs Coşkusu

TAKİP ET

Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yılını tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile muhteşem bir törenle kutladı.

Atakum Kampüsünde gerçekleşen törene velilerin ve öğrencilerin katılımı yoğun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende ilk olarak Okul Müdürü Ünal Durmuş söz aldı. Ünal Durmuş, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Saygıdeğer Velilerimiz ve Sevgili Gençler; Bağımsızlık Mücadelemizde umutların inanca, inancın cesarete dönüştüğü tarih olan 19 Mayıs 1919’un 103. yılını bir kez daha gururla ve coşkuyla kutlamak üzere buradayız. Sözlerime başlamadan önce gençliğe bugünü bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere bu milli mücadelenin kahramanlarını minnetle anıyor, sizlerin ve milletimizin bayramını yürekten kutluyorum.

103 YIL ÖNCE KURTULUŞ MEŞALESİ YANDI
Sevgili Gençler; 19 Mayıs 1919 dört bir yanı işgal edilmiş, umutsuz, çileli bir milletin bağımsızlık için mücadele bayrağını açtığı tarihtir. Bu tarih; birlik, beraberlik ve özgürlük içinde yaşama bilincinin haykırıldığı tarihidir. Ve yine bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum tarihidir. İşte 103 yıl önce bu şehirde yanan kurtuluş mücadelesinin meşalesi tüm yurda yayılmış, birlik beraberlik şuuru bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel unsuru olmuştur.

BAYRAĞI EĞİTİMLE YENİ NESİLLERE AKTARACAĞIZ
Ne mutlu ki yalnızca Türkiye tarihine yazılan değil, verilen mücadeleyle dünyaya örnek olan bu destanın 103. yılını görmek bize nasip oldu. Bağımsızlığımız sonsuza kadar var olacak. Bu yoldaki en büyük güvence siz gençlersiniz. Bizler de devraldığımız bayrağı, eğitimle yeni nesillere aktaracağız.

Sözlerimi bitirirken bu özel günün yıl dönümünde böylesine güzel bir programı hazırlayarak bizleri duygulandırıp gururlandıran öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor; gençlerimizin, velilerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor ve tüm kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum.

Sevgili Gençler; sözlerime son verirken bağımsızlık mücadelemizdeki birlik ve beraberlik şuurunu bugün de devam ettirmek, hiçbir ayrımcılığaeğilim göstermeden, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak ortak hedefimiz olmalıdır diyor ve bayramınızı tekrar gönülden kutluyorum."

ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM SAHNE PERFORMANSLARI
Okul Müdürü Ünal Durmuş'un konuşmasının ardından törene devam edildi. Lise öğrencimiz Cahit Külebi'nin "Atatürk Kurtuluş Savaşında" adlı şiirini seslendirerek izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Ardından lise öğrencilerimizin hazırlamış olduğu "Gençliğin Ata’ya Cevabı" adlı oratoryo gösterisine geçildi. 

Sonrasında ise öğrencilerden oluşan 1919 temalı görsel ve işaret dili gösterisi izleyicilere çoşku dolu dakikalar yaşattı.

SPOR ETKİNLİKLERi YAPILDI
Gençlik Haftası boyunca tiyatro, dans, müzik ve spor etkinlikleri gerçekleştirildi. Devam eden spor müsabakalarının final maçları da tören günü yapıldı. Finalde şampiyon olan takımlara kupaları takdim edildi.

Resmi törenin ardından karaoke, halat çekme yarışı, çuval yarışı gibi eğlenceli etkinliklere geçildi. Veli, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı yarışlar keyifli dakikalar yaşattı.

Son bölümde ise öğrencilerden oluşan orkestranın seslendirdiği marş ve şarkılarla tören coşkulu bir şekilde son buldu.

Haber: Feride SEZGİN