Bahçeşehir Kolejinden 19 Mayıs Bilim, Sanat ve Spor Şenliği

TAKİP ET

Bahçeşehir Koleji her sene olduğu gibi bu sene de İstanbul'da başlayıp Samsun'da sona eren 'Milli Mücadele Yolculuğu'nun, bağımsızlığa atılan o ilk adımın coşkusunu, çocuklarımızın, gençlerimizin, halkımızın ve çok sayıda davetlinin buluştuğu '19 MAYIS BİLİM, SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ' etkinliği ile görsel şölene çevirdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs tarihinde Samsun'a çıkıp milli mücadeleyi başlatmasının 104. yılı kutlamaları unutulmaz anlara sahne oldu.

Samsun'da milli mücadelenin şifresiyle aynı adı taşıyan Bahçeşehir Koleji Samsun Kampüsleri'nin açıldığı günden bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Bilim Şenliği', BAHÇEŞEHİR KOLEJİ 19 MAYIS BİLİM, SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ adıyla dev bir görsel şölene dönüştü.

Okul veli ve öğrencilerinin yanı sıra Samsun halkının da yoğun katılım gösterdiği ve gün boyu devam eden şenlikte tempo, coşku, heyecan bir an olsun azalmadı.

BUGÜN KURTULUŞ MEŞALESİNİ YAKTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende ilk olarak Okul Müdürü Ünal Durmuş söz aldı. Ünal Durmuş, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Değerli velilerim, kıymetli meslektaşlarım ve sevgili gençler, bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıl dönümü. O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum.

'GENÇLER, ATATÜRK'ÜN ESERLERİNİN TEMEL TAŞIDIR'

19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. 'Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar' diyor Atatürk. Sevgili gençler, unutmayınız ki sizler: 'Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız.' Unutmayınız ki; her 19 Mayıs’ta, Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.

Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum."

KUTLAMALAR GÖRSEL ŞOVA DÖNÜŞTÜ 

Törene lise öğrencilerinden oluşan iki farklı orkestranın konseriyle devam edildi. Konser sırasında öğrenci ve veliler eğlenceli anlar yaşadı. Ardından 19 Mayıs Kampüsü öğrencileri hazırlamış oldukları birbirinden renkli dans gösterileriyle izleyenlerin beğenisini topladı. Programın ilerleyen dakikalarında lise öğrencileri hazırlamış oldukları 'Latin Dansı' gösterisiyle izleyenlerden tam not aldı.

19 Mayıs Kampüsü ile birlikte okulun ev sevilen etkinliklerinden olan 'Bilim Şenliği', dev bir 'Bilim, Sanat ve Spor Şenliği'ne dönüştü. Tüm zümrelerin hazırlamış oldukları stantlarda ziyaretçilerle gerçekleştirdikleri sayısız etkinlik katılımcıların unutulmaz zamanlar yaşamasını sağladı.

19 MAYIS SAMSUN'DUR

Programın son bölümünde ise 19 Mayıs ve Atakum Kampüsleri'nde sayısız başarılara imza atan sporcular ve Bando takımı geçiş töreni yaptı. Ünlü müzik grubu 'Random' sahne aldığı konser mükemmeldi. Seslendirdikleri birbirinden güzel yerli ve yabancı şarkılarla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar. Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da '19 Mayıs Samsun'dur' dedi ve Samsun'a yakışır bir kutlamaya imza attı.