Bahçeşehir Uğur Eğitim Okulları Yardım Elini Uzattı

TAKİP ET

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 6,8'lik depremin vurduğu iki kentten biri olan Malatya'da zarar gören okulların onarımını üstlendi. Ayrıca, ilde Pütürge Yatılı Bölge Okulu'na Robotik Kodlama sınıfı açılacak, kütüphanelere katkı verilecek.

6,8'lik depremin vurduğu Elazığ ve Malatya'da yaralar sarılmaya çalışılırken, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, deprem bölgesine yardım elini uzattı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, depremin vurduğu Malatya'da zarar gören okulların tadilat ve bakım işlemlerini üstlendi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Enver Yücel’in de talimatı ile Pütürge Yatılı Bölge Okulu'na Robotik Kodlama sınıfı inşa edilecek, okulların kütüphanelerinin güçlendirilmesine katkı verilecek. 

İMZALAR ATILDI 

Malatya Valiliği'nde protokol imzalandı. Vali Aydın Baruş Başkanlığında Valilik makamında gerçekleşen törende Malatya'da zarar gören okulların onarımları için nakdi yardım yapılması ile ilgili Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları arasında protokol imzalandı. Vali Aydın Baruş, "Bundan sonra da yaralarımızı yavaş yavaş saracağız. Çok ciddi bir organizasyonla görev alan arkadaşlarımız fedakârca çalışıyorlar” dedi.

KÖSE:KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ 

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları CEO’su Ahmet Köse, “Buradaki ciddi bir düzen, tertip ve senkronizasyon dünya standartlarında bir müdahale gördüm. Bu yönüyle bir Malatyalı olarak sizi tebrik ediyorum. Biz anaokulundan üniversiteye kadar Avrupa'nın en büyük eğitim kurumlarından biriyiz. 200 binden fazla öğrencimiz var. Dünyada 6 tane üniversitemiz var. Tabii deprem konusu olunca biz direkt yereldeki irtibatımız olan Bahçeşehir Koleji kurucumuz aynı zamanda Baro Başkanımız ile çok hızlı bir şekilde irtibata geçtik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile irtibata geçerek destek olma noktasında bize de böyle bir fırsat doğmuş oldu. Biz okulları gezdik gördük. Söz verdiğimiz deprem hasarlarının onarımı dışında okullara yapılacak bazı şeyler var” diye konuştu. 

OKULLARIN TADİLATI GERÇEKLEŞTİRİLECEK 

Protokol kapsamında deprem felaketinde zarar gören Doğanyol ilçesinde bulunan Gökçe İmam Hatip Ortaokulu ve şehit Türkan Türkmen Ortaokulu, Pütürge ilçesinde Bulunan Çok Amaçlı Anadolu Lisesi ve Pansiyonu, Pütürge İmam Hatip Ortaokulu, Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu ve pansiyon binası, Pütürge Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kale ilçesinde bulunan İzollu Çok Amaçlı Anadolu Lisesi, Kale Bent Ortaokulu, Battalgazi ilçesinde bulunan Avni Kiğılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin tadilatları gerçekleştirilecek. Feride İÇKİLLİ