Bakan Bayraktar: Erzincan'da Maden Kazası Sonrası Toprak Tahliyesi Başladı

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, toprak kütlesinin taşınacağı alanın tahliye edilmeye başlandığını belirtti. Çevre izin belgesi iptal edilen madenin çalışması için gerekli izinlerin ortadan kalktığını vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Buradaki toprak kütlesinin taşınacağı alanın tespiti ve hazır hale getirilmesi önemliydi. Bu bölge tahliye edilmeye başlanmış durumda." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte maden ocağı sahasında gazetecilere bilgi veren Bayraktar, kaymanın ardından oluşan kütlenin farklı noktalara akışını gözlemlediklerini ifade etti. Koordinasyon sürecinde en önemli konunun, toprak kütlesinin taşınacağı alanın belirlenmesi ve hazır hale getirilmesi olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, "Bu bölge tahliye edilmeye başlanmış durumda. Arama faaliyeti yoğun çaba, fedakarlık ve uyum içerisinde devam ediyor." şeklinde konuştu.

Arama faaliyetlerinden hızlı sonuç almayı umut ettiklerini belirten Bayraktar, sahada çevre tedbirlerinin alındığını ve DSİ'nin su hareketini kontrol ettiğini söyledi. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sürekli ölçümler yaptığını ve şu ana kadar herhangi bir sağlık riski tespit edilmediğini belirtti.

Maden ocağının çevre izin belgesinin iptal edildiğini ve madenin çalışması için gerekli izinlerin ortadan kalktığını ifade eden Bayraktar, "Çevre izin belgesi olmayan herhangi bir madenin çalışması söz konusu değildir." dedi.

 

erzincan maden faciası bakan bayraktar tahliye