Bakan Göktaş'tan Müjde: Evde Bakım Yardımı Başladı!

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakıma muhtaç vatandaşlar için sağlanan Evde Bakım Yardımı'nın başladığını duyurdu. İşte detaylar ve ödemelerle ilgili bilgiler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'deki evde bakıma muhtaç vatandaşlar ve ailelerine yönelik önemli bir destek programı olan Evde Bakım Yardımı'nın başladığını açıkladı. Bu kapsamda toplamda 4,2 milyar TL tutarında bir fon ayrıldığı belirtildi.

Bakan Göktaş, evde bakıma muhtaç tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen bu yardımın, her bir hak sahibine aylık 7.608 TL olarak ödeneceğini duyurdu. Ayrıca, bu yardımın aile birliğinin korunması ve güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

2006 yılında engelli bireylerin aile yanında desteklenmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Evde Bakım Yardımı'nın, ailelerin birlikte yaşayarak engelli bireylerin bakımını üstlenmelerini teşvik ettiği belirtildi. Bakan Göktaş, bu programın Türkiye'nin engellilik alanındaki hak temelli politikalarından biri olduğunu ve ailelere destek sağlayarak toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Evde Bakım Yardımı'nın, aile bütünlüğünü koruyarak tam bağımlı bireylerin bakımını üstlenen ailelere ekonomik destek sağladığına dikkat çeken Bakan Göktaş, Türkiye'nin Yüzyıl Vizyonu kapsamında engellilik alanındaki sosyal yardımların şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi için çalışacaklarını belirtti.

Bakan Göktaş, şu anda 559 bin vatandaşın Evde Bakım Yardımı'ndan yararlandığını ve bu yardımların tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

bakan göktaş evde bakım hizmeti evde bakım yardımı hesaplara yatmaya başladı ekonomi destek samsun samsunhaber haber