Bakan Işıkhan Duyurdu: Hibeyi 400 Bin Liraya Yükselttik

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini kurmaları için verilen hibe desteğinin, yaklaşık yüzde 170 oranında artırıldığını açıkladı.

Bakan Işıkhan, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurması ile istihdam edilebilirliklerinin artırılması gibi projelere destek verdiklerini belirtti. Engelli ve eski hükümlülerin iş gücüne katılımını teşvik etmek amacıyla yapılan çalışmalarda önemli adımlar atıldığını ifade eden Işıkhan, hibe desteği miktarlarının önemli ölçüde artırıldığını vurguladı.

Buna göre, engellilerin kendi işlerini kurmaları için sağlanan hibe desteği miktarı 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlülerin kendi işlerini kurabilmeleri ve istihdam edilebilmesi için verilen hibe miktarı ise 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi.

Bu artışlarla, daha fazla engelli ve eski hükümlünün kendi işini kurmasına imkan sağlandığını belirten Işıkhan, 2014 yılından bu yana desteklenen projelerle engelli ve eski hükümlülere toplamda 385 milyon lira destek verildiğini açıkladı.

Ayrıca, engelli ve eski hükümlülere verilecek hibe desteği için bu yılın ikinci dönem başvurularının bugün başladığını ve başvuruların 7 Haziran'a kadar yapılabileceğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Hibeyi 400 Bin Liraya Yükselttik Engelli ve eski hükümlülerin iş gücüne katılımı ekonomi samsun haber gündem haber