Bakan Kacır: 4 Milyar Lira Destek Bugün Deprem Bölgesindeki KOBİ'lere Aktarılıyor

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ'lerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi kapsamında 4 milyar lira finansman desteğinin bugün deprem bölgesindeki işletmelere aktarılmaya başlandığını açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ'lerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi çerçevesinde, KOSGEB tarafından sağlanan yaklaşık 4 milyar liralık finansman desteğinin deprem bölgesindeki işletmelere bugün itibariyle aktarılmaya başlandığını duyurdu.

Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı kapsamında başvurusu onaylanan ve ödemesi gerçekleşmeyen işletmeler için ödemelerin başladığını belirten Bakan Kacır, Dünya Bankası ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen bu program kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki işletmelere 450 milyon dolarlık finansmanın daha önce aktarıldığını hatırlattı.

Desteğin açıklanmasından bu yana KOSGEB aracılığıyla 11 ilde 39 bin 680 işletmeye 12,8 milyar lira ödeme yapıldığını belirten Kacır, yeni finansman kaynağı ile bölgedeki işletmelere destek olacaklarını ve bölge ekonomisine can suyu sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Bakan Kacır ayrıca, uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar neticesinde İspanya İş Birliği ve Kalkınma Ajansı ile bölgeye ek finansman sağlanması konusundaki çalışmaların sürdüğünü ve bölgeye yönelik yeni projeleri hayata geçirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır deprem bölgesi destek KOBİ banka Kobilerin deprem sonrası destekleme projesi samsunhaber haber ekonomi gündem