Bakan Kurum'dan kafa karıştıran açıklama

TAKİP ET

Çevre Bakanı Murat Kurum, Samsun'da Kıran Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarının sosyal konut programı kapsamında Canik ve Atakum'daki başvuru sahiplerine verileceğini duyurdu. Konutların başka mahalleler için söz verildiği öne sürüldü.

Çevre Bakanı Murat Kurum, Samsun'da  Subaşı Katlı Otopark'ı hizmete açtı. Bakan Kurum'un açıklamalarının satır aralarında kalan bazı açıklamalar, kafaları karıştırdı. Çevre Bakanı Murat Kurum, Samsun'da Kıran Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarının sosyal konut programı kapsamında yaşanan arazi sorunu nedeniyle Canik ve Atakum'daki başvuru sahiplerine verileceğini duyurdu. Konutların başka mahalleler için söz verildiği öne sürüldü.

SOSYAL KONUTTA 
ADRES KIRAN KONUTLARI 

Sosyal konut projesinde ödemelerin sözleşmeyle başlayacağını belirten Bakan Kurum, "Bununla alakalı güzel bir örnek var elimizde. Bugün Samsun'da Atakum ve Canik'teki sosyal konutlarla ilgili sözleşme yapılmadı, arazideki problemlerden dolayı. Onlar Kıran Mahallesi'ndeki konutları alacak. Konutlardan 2 ay sonra 3 ay sonra bitenler var. Etap etap bitecek. Orayı aldığında ve evine neredeyse girdiğinde sözleşme yapılacak. Yani biz hep vatandaşımızın lehine hareket ettik." dedi.

BAŞKA MAHALLELER İÇİN 
SÖZ VERİLDİ İDDİASI 

Bakan Kurum sosyal konutlarda yaşanan arazi sorunu nedeniyle adresi Kıran Toplu Konutları olarak gösterirken, Kıran Mahallesi sakinleri konutların  Hastanebaşı, Zeytinlik, Anadolu Mahallesi dönüşüm projesi için ayrıldığını öne sürdü. Bakan Kurum'un yaptığı açıklama ve mahalle sakinlerinin gündeme getirdiği konu kafaları karıştırdı. 

Zekeriya FIRAT