Bakan Mehmet Muş. 'Gündemimiz Samsun olacak'

TAKİP ET

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, basınla buluştu. Vekil seçilmesi halinde Bakanlığı bırakacağı sorulan Muş, "Bundan sonraki süreçte gündemimin birinci sırası Samsun olacak "dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'basın buluşması' kapsamında Samsun’da görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları ile bir araya geldi. Açılışta kısa bir konuşma gerçekleştiren Bakan Muş, daha sonra soru-cevap kısmını ise kameralar olmadan gerçekleştirdi. Bakan Muş, Samsun ve Türkiye genelinde yaptıkları hizmetler hakkında habercileri bilgilendirdi. 

'LİMAN HASTANESİ ADLİ TIP KURUMU OLACAK'
 
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Muş, “Samsun’da adli tıp yok. Buradaki vakalar Trabzon’a gitmek zorunda kalıyordu. Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Liman Hastanesi Binası’nı kiraladı. Burası yeni bina yapılana kadar adli tıp olarak kullanılacak. Adalet Bakanlığı’ndan yetkililer Samsun’a geldi ve binayı inceledi. Belirlenen eksiklikler giderilecek ve burası yeni bina yapılana kadar geçici olarak adli tıp olarak kullanılacak. Artık Samsun’daki adli vakaların Trabzon’a gitmesine gerek kalmayacak” dedi. 
 
'ÇEVRE YOLLARI YAPILACAK'

Muş, "OSB’ler yapılması konusunda çok önemli adımlar attık. Liman, OSB’ler derken trafiğin merkezden çevreye doğru aktarılması gerekecek. Bir işi bitirmeden başka bir işe başlamamak gerekiyor. Şu anda ticaret anlamında önemli adımlar atıyoruz. Yatırımlar da gelmeye başladı. Bu ticari adımlar tamamlandıktan sonra çevre yolları da tamamlanır. Büyükşehir Belediyesi de çevre yolunun planlarını tamamlamış. Planlar Karayolları’na gönderilir ve ona göre bir yol izlenir”dedi. 

'ŞEHRİN VEKALETİ VERİLMİŞ'

Seçimleri AK Parti kazanırsa, bakanlığı devam edeceği için Samsun milletvekilliğinden istifa edeceği ve Samsun ile alakasının kalıp kalmayacağı ile ilgili bir soruya samimi cevap veren Muş, “Bize şehrin vekaleti verilmiş. Bu yükü üzerimize aldık. Bundan sonraki süreçte gündemimin birinci sırası Samsun olacak. Samsun’da iradesine vekalet olacağım” ifadelerini kullandı. İHA