Bakan Nebati tarih vererek açıkladı! Asgari ücrete ara zam geliyor

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarında artış yapılacağını belirtti. Bakan Nebati ara zam için tarih verirken enflasyonda düşüşün süreceğini kaydetti. İşte detaylar...

Türkiye 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmış durumda. En çok oyu alan iki ismin yarışacağı yani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki seçim sonrası atılacak ekonomi adımları da yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ara zam ile asgari ücrete zam geleceğini ifade ederken bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi.

YAŞANAN KRİZLERE DİKKAT ÇEKTİ…

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre Bakan Nebati, Mersin’deki iş insanları toplantısında hiçbir vatandaşı mağdur bırakmadıklarını ve bundan sonra da bırakmayacaklarını söyledi. Koronavirüs pandemisi ile Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş gibi 2 büyük küresel krizin ardından ‘deprem’ yaşadıklarına dikkat çeken Bakan Nebati, Türkiye’nin bu krizleri atlattığını dile getirdi. Nebati, mart ayı itibarıyla toplam istihdamın 31,5 milyon kişiye ulaştığını vurgulayarak, "Elhamdülillah turizmde de rekorlar kırıyoruz. Yılın ilk çeyreğinde, tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek turizm gelirini bu sene elde etmeyi başardık." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM OLACAK MI?

Enflasyondaki düşüşün süreceğini belirten Bakan Nebati, “Geçen yılın kasım ayından itibaren gerilemekte olan enflasyon, 42 puan düşerek nisan ayında yıllık yüzde 43,7 seviyesine geriledi. Önümüzdeki dönemde bu düşüşlerin devam ettiğini hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullanırken asgari ücrette yapılacak olan ara zam için de tarih verdi.

Nebati, asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarındaki artışlara değinerek, "Asgari ücrete bu yılın temmuz ayında da tekrar bir ara zam daha yapacağız." dedi.