Bakan Özhaseki'den "Yarısı Bizden Kampanyası" Detayları: Sekiz Soru Sekiz Yanıt

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki "Yarısı Bizden Kampanyası" ile ilgili merak edilen sekiz sorunun yanıtlarını paylaştı. İşte kampanyanın detaylarına dair verilen açıklamalar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm uygulamaları çerçevesinde önemli bir adım olan "Yarısı Bizden Kampanyası"na ilişkin merak edilen detayları kamuoyuyla paylaştı. Kampanyaya dair vatandaşların aklındaki soruların cevapları, Bakan Özhaseki'nin sosyal medya hesabından yayımlanan bir videoyla duyuruldu.

Kampanya hakkında merak edilen sekiz soru ve bakanın bu sorulara verdiği yanıtlar şu şekilde:

    Konut için ne kadar hibe ve kredi verilecek?

    Bakanlık "Yarısı Bizden" diyor ve hak sahiplerine yarı yarıya destek sunuyor. Bir konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve diğer her konut için 1 milyon 400 bin lira kredi verilecek.

    İşyeri için ne kadar hibe ve kredi verilecek?

    İşyerleri için de destek yarı yarıya olacak. Bir iş yeri için 350 bin lira hibe, 350 bin lira kredi ve diğer her bir iş yeri için 700 bin lira kredi sağlanacak.

    Kredi için gelir şartı aranıyor mu?

    Hayır, hak sahiplerine kredi verilirken gelir ve kredi puanına bakılmayacak.

    Kiracılara destek sağlanacak mı?

    Ev sahiplerine ve kiracılara yönelik bir destek sağlanacak. Kiracılara, dönüşüm sürecinde bir kereye mahsus 100 bin lira taşınma desteği verilecek.

    Bakanlık ödemeleri ne zaman, nasıl yapacak?

    Ödemeler, hak sahibi adına yükleniciye yapılacak ve Bakanlık, ödemeleri hak sahiplerinin anlaştığı yükleniciye dört taksitte aktaracak.

    Hak sahiplerinin ödemeleri ne zaman başlayacak?

    Ruhsat tarihinden itibaren 24 ay sonra ödemeler başlayacak. Böylece vatandaşlar, güvenli konutlarına geçtikten sonra ödemelere başlayacaklar.

    Kampanya hangi şartlarda uygulanmayacak?

    Projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının belirli bir sınırı aşması durumunda kampanyadan faydalanılamayacak.

    Kredi geri ödemeleri nasıl hesaplanacak?

    Kredi geri ödemeleri ruhsat alındıktan iki yıl sonra başlayacak ve 10 yıla kadar vade uygulanacak. İlk yıl faiz uygulanmayacak, sonraki yıllarda ise TÜFE artışı göz önünde bulundurularak geri ödemeler güncellenecek.

Bakan Özhaseki'nin açıklamalarıyla "Yarısı Bizden Kampanyası" detayları netlik kazandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yarısı bizden kampanyası istanbul sekiz soru sekiz yanıt kentsel dönüşüm projesi kampanya gündem samsun samsunhaber haber