Bakan Vedat Işıkhan: İstihdam Deprem Öncesini Geçti

Bakan Vedat Işıkhan: İstihdam Deprem Öncesini Geçti

TAKİP ET

Bakan Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde istihdamın deprem öncesi seviyenin üzerine çıktığını ve desteklerin süreceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde istihdamı artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü ve bu çalışmalar sayesinde istihdam sayısının deprem öncesi dönemin üzerine çıktığını açıkladı.

“İLLERİMİZE ÖZGÜ UYGULAMALARLA İSTİHDAMI ARTIRDIK”

Bakan Işıkhan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "İstihdam sayımızı, illerimize özgü ve ihtiyaca dayalı uygulamalarımız sayesinde deprem öncesi dönemin daha da üstüne taşıdık. 6-7 Şubat depremlerinin bölge illerinde çalışma hayatına yönelik olumsuz etkilerini en aza indirmek ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesini sağlamak amacıyla politikalarımızı sürdürüyoruz."

MESLEKİ EĞİTİM VE İŞBAŞI PROGRAMLARI DEVAM EDECEK

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre mesleki eğitim kurslarında ve işbaşı eğitim programlarında istihdam yükümlülüğü oranlarının düşürüleceği ve istihdam taahhüt süresinin azaltılacağı açıklandı. Bu uygulamanın 2024 yılı sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Bakan Işıkhan açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: "Resmi Gazete'de yayımlanan kararla; mesleki eğitim kurslarında ve işbaşı eğitim programlarında istihdam yükümlülük oranını düşürmeye, istihdam taahhüt süresini azaltmaya bu yılın sonuna kadar devam edeceğiz. Aktif iş gücü piyasası programlarımız ile istihdamımızı güçlendireceğiz."