Bakan Yumaklı: Ramazan Ayı Öncesi Denetimleri Sıklaştırdık, 7 Bin 500 Personel Sahada

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayına özel denetimleri artırarak 7 bin 500 personelin sahada görevlendirildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Konya'nın Türkiye'nin gıda ihtiyacını karşılayan önemli bir şehir olduğunu belirterek, son 21 yılda Konya'ya yapılan tarım, orman ve su konularında 189 milyar lira yatırımı açıkladı.

Yumaklı, tarımda yapılan devrim niteliğindeki düzenlemelerden de bahsederek işlenmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması için yapılan altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve izleme dönemine geçtiklerini ifade etti. Ayrıca, çiftçi kayıt sistemine kaydolamayan miras veya veraset konularında yapılan düzenlemelerle yaklaşık 4,6 milyon dekarlık ilave arazi için çiftçi kayıt sistemine başvuru geldiğini söyledi.

Sözleşmeli üretim konusuna da değinen Yumaklı, farklı sektörlere ait 7 tip sözleşme yaparak bakanlığın garantörlüğünü koyduklarını belirtti. Ayrıca, hayvancılık yol haritasını açıkladıklarını ve bu konuda sektörden gelen destekten memnun olduklarını ifade etti.

Bakanlık olarak vatandaşın güvenilir gıdaya ulaşımını sağlama sorumluluğuna vurgu yapan Yumaklı, 2023 yılında 1 milyon 300 bin gıda denetimi yapıldığını ve bu denetimlerde 18 bin 948 işletmeye idari para cezası uygulandığını açıkladı. Ramazan ayı öncesinde denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Yumaklı, özellikle unlu mamuller, et ve süt ürünleri gibi hassas ürünlerde yoğunlaşacak denetimlerin başladığını söyledi.

Bakan Yumaklı, vatandaşların karşılaştıkları sorunları iletmeleri halinde gerekli aksiyonların hemen alınacağını belirterek, toplantının ardından Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Ramazan denetimler personel sahada denetim ekonomi gündem samsunhaber