Balık kokusu evden nasıl çıkar?

TAKİP ET

Balık kokusunu evden çıkarmak için birkaç etkili yöntem bulunmaktadır. İşte balık kokusunu gidermek için kullanabileceğiniz bazı pratik yöntemler:

Fırın ve Mutfak İçin:

Fırın tepsisine alüminyum folyo serip üzerine tarçın serperek fırında ısıtma işlemi uygulayabilirsiniz.

Fırınınıza sirke ve su dolu bir kap koyarak fırını ısıtabilir, ardından soğumasını bekleyebilirsiniz. Bu, kötü kokuların fırına sinmesini engeller.

Tava Kızartma İçin:

Tava içinde kızgın yağa 4-5 dilim limon eklemek veya kızartma yağına birkaç dal maydanoz atmak balık kokusunu önleyebilir.
Izgara yaparken ızgaraya defne yaprakları eklemek de etkili olabilir.

Mum ve Tütsü Kullanımı:

Balık pişirirken mutfakta kokulu mum yakabilir veya hoş kokulu bir tütsü kullanabilirsiniz.

Eller İçin:

Balık kokusunu ellerden çıkarmak için limon kullanabilirsiniz. Ellerinizi ortadan ikiye bölünmüş limonla ovarak ve ardından soğuk suyla yıkayarak kokudan kurtulabilirsiniz.

Tava Temizliği İçin:

Tava temizliği için balık kokusunu çıkarmak için sıcak su yerine limon kullanabilirsiniz. Tavayı limonla ovarak bir süre bekletin. Daha sonra kahve telvesi ile tavayı ovup su ekleyerek kaynatabilirsiniz.

Koku Giderici Karışım:

Balık kokusunu evden çıkarmak için bir tencereye su, sirke veya limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyerek kaynatabilirsiniz. Bu karışım hem balık kokusunu yok eder hem de evinizi güzel kokulu yapar.

Çamaşır Yumuşatıcı Kullanımı:

Balık kokusu tavada kızartıldıktan sonra bir tencereye su koyup içine biraz çamaşır yumuşatıcı ekleyip kaynatabilirsiniz.

Bu yöntemlerden bir veya birkaçını kullanarak balık kokusunu evden uzaklaştırabilir ve temiz bir ortam elde edebilirsiniz.

balık kokusu balık kokusu giderme nasıl çıkar