Balıkesirspor: 0 Samsunspor: 2 (Maç Sonucu)

TAKİP ET

Antalya kampında ligin ikinci devresine hazırlanan Samsunspor, 'kolay gibi' gözüken Balıkesirspor deplasmanında oynadığı düşük tempolu mücadeleye rağmen sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Yasin ve Fofana'nın golleriyle 3 maç aradan sonra kazanan kırmızı-beyazlılar, rakiplerinin puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçti.

BALIKESİR ETKİLİ OLDU
Spor Toto 1. Lig 21. hafta maçında Samsunspor, ikinci devrenin ilk maçında deplasmanda ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Balıkesirspor'a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk bölümlerinde Samsunspor etkisiz futbolu ile dikkat çekerken, Balıkesirspor yabancıları Abraham, Ambrose, Foxi ve Otoo ile yakaladığı gol pozisyonlarından sonuç alamadı. Kırmızı-beyazlılar, Balıkesir kalesinde etkili olduğu ilk tehlikeli atakta ise golü buldu.

ATİLLA KALEDE DEVLEŞTİ
19. dakikada Hasan Kılıç'ın arka direğe ortaladığı topa düzgün bir vuruş yapan Fofana'nın şutunu kurtaran günün başarılı isimlerinden Atilla Özmen'den seken topu önünde bulan kaptan Yasin Öztekin, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. Tomane, Osman Çelik, Cihan Kahraman, Yasin Öztekin ve Hasan Kılıç yakaladıkları gol pozisyonlarını cömertçe harcarken, Balıkesirspor'un kalesini koruyan Atilla Özmen, muhteşem kurtarışlarıyla alkış topladı. 

YASİN'DEN FOFANA'YA SERVİS
İkinci devrenin hemen başında kazanılan serbest vuruşta Cihan Kahraman'ın ceza alanına ortalığı topu arka direkte Yunus Emre, Hasan Kılıç'ın önüne indirdi. Kale önünde Hasan'ın ağlara gönderdiği meşin yuvarlak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Balıkesirspor'da Abraham ve Ambrose ile iki defa ceza alanı içinde etkili olurken, oyunun temposunu düşük tutan kırmızı-beyazlılar, 83. dakikada Yasin Öztekin'in 'al da at' dediği Fofana ile farkı ikiye çıkardı.

YUNUS EMRE'DEN FÜZE
Günün en güzel şutu ise Samsunspor'un genç oyuncusu Yunus Emre Çift'ten geldi. Yunus, 78. dakikada yaklaşık 35 metreden kaleye gönderdiği füze, 'doksan' diye tabir edilen direk üstünden az farkla auta çıktı. Sezonun ikinci devresine 'şampiyonluk' parolasıyla başlayan kırmızı-beyazlılar, ligdeki rakipleri Eyüpspor ve Ümraniyespor'un puan kaybettiği haftada Balıkesirspor deplasmanından 3 puanla ayrılırken, 3 maç aradan sonra kazanmayı başardı.