Balparmak'a Rekabet Cezası!

TAKİP ET

Rekabet Kurulu, Türkiye'nin önde gelen bal üreticisi Altıparmak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye (Balparmak) rekabetin korunması hakkında kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle yaklaşık 2,5 milyon lira idari para cezası verdi. Kurulun kararı, sektördeki hızlı tüketim malları alanında faaliyet gösteren Balparmak'a yönelik gerçekleştirilen bilgi değişimi soruşturması sonucunda alındı. İşte detaylar...

Rekabet Kurulu, Türkiye'nin önde gelen bal üreticisi Altıparmak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye Balparmak markasıyla 2 milyon 477 bin 859 lira idari para cezası verilmesi kararını aldı. Kurulun internet sitesinde duyurulan karara göre, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren Balparmak'ın rekabet kurallarını ihlal ettiği tespit edildi.

Soruşturmanın sonucunda Altıparmak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin rekabete duyarlı bilgi değişimi yoluyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasına karar veren Kurul, şirkete 2 milyon 477 bin 859 lira idari para cezası uygulanmasına kararlaştırdı.

Rekabet Kurulu'nun aynı dosya kapsamında yer alan "Anavarza" markasıyla faaliyet gösteren Sezen Gıda Maddeleri Tarım ve Hayvancılık Ürün. Tic. ve San. Ltd. Şti. için ise daha önce alınan uzlaşma kararı hatırlatıldı. Sezen Gıda'nın Haziran 2023'te uzlaşma ile sonuçlanan soruşturmasında, şirketin ihlali kabul ettiği ve 513 bin 329 lira idari para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Balparmak'a verilen ceza, Türkiye'deki rekabet ortamı ve şirketler arasındaki denge üzerinde etkiler yaratması beklenen önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Rekabet Kurulu Balparmak ceza türkiye idari para cezası ekonomi gündem samsunhaber sondakikahaber