Başarılı öğrencilere ödül 

TAKİP ET

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü lisans programını başarıyla yürüten öğrencilerin, kendi alanlarının birinde uygulamalı deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla yürütülen Mesleki Uygulama Programı'nın (MUP) başarı sertifikası takdim töreni gerçekleştirildi. 

MUP’ta yer alan Matematik Bölümü son sınıf öğrencilerine başarı sertifikalarının teslim edildiği törene,  Matematik Bölümü Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili ve Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emin Kasap, Samsun Doğa Anadolu ve Fen Teknoloji Lisesi Müdürü Şenol Yılmaz, Ted Samsun Koleji Müdürü Ramazan Güney, Samsun Final Fen Lisesi Müdürü Mehmet Şevket Özçetin, Samsun Boğaziçi Koleji adına Hüseyin Ocakdan ve Matematik Bölümü öğretim üyeleri katıldı.

Dekan Vekili Prof. Dr. Emin Kasap, Fen-Edebiyat Fakültesinin bu programla Türkiye’deki fen-edebiyat fakülteleri arasında öncü olduğunu vurgulayarak “Mesleki Uygulama Programı, Matematik Bölümünde akademik eğitim-öğretim yılının son döneminde uygulanan bir program. Programa 4 üzerinden en az 3 ortalamaya sahip ve alttan dersi olmayan başarılı öğrencilerimiz katılmakta. Bu program için bize destek veren ve burada öğrencilerin heyecanına ortak olan değerli okul temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. Mesleki Uygulama Programı, fen-edebiyat fakülteleri arasında ülkemizde sadece bizim fakültemizde uygulanıyor. Bu yıl programın 3. yılındayız. Öğrencilerimiz bu programa dâhil olabilmek için 1. sınıftan itibaren notlarını yüksek tutmaya çalışıyorlar, bu sayede bölümde başarı oranı yükselmekte.” dedi. Tolgahan ÇAĞLAR