Başkan Aksu Engelli Sporcularla Bir Araya Geldi

TAKİP ET

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında STK temsilcileri, spor kulüpleri yöneticileri, sporcular ve antrenörlerle bir araya geldi. 

Başarılarından dolayı sporcu, antrenör ve yöneticileri ayrı ayrı tebrik eden ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayan Başkan Aksu, "Hükümetin toplumdaki eşitsizlikleri düzeltme, avantajsız grupların şartlarını geliştirme ve dezavantajlı kişilere yardım sağlama Sosyal Devlet anlayışının vazgeçilmez unsurudur. Engelli vatandaşlarımızın evlere hapsolduğu, bırakın hâkim, savcı olmayı üniversitelere dahi girmekte zorlandığı bir ülkeden, engelli bir kardeşimizin hâkim, savcı, doktor, öğretmen veya diplomat olabileceği bir ülke haline geldik" dedi.

EŞİT VATANDAŞLIK ANLAYIŞI
Başkan Aksu, Sosyal alanlarda dışlanmışlığı aşikâr olan engelli vatandaşların haklarının Anayasada güvence altına alındığını hatırlatarak, "2002’den itibaren Türkiye’de hükümetin engelli vatandaşlarımızla alakalı, Türkiye’de görülmemiş ‘eşit vatandaşlık’ anlayışına dayalı, sosyal koruma programları uygulanmaya başlandı. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle; 2005 yılında ülkemizde ilk defa engelliler kanunu yapıldı. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa eklenen madde ile ilk defa bakıma muhtaç tüm engellilerin bakım hizmeti kapsamına alındı. Ayrıca, engelli haklarından, engelli maaşlarına kadar, Kamuda ve özel sektörde yüzde 3 engelli çalıştırma zorunluluğu getirildi. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için birçok çalışma yapıldı" dedi. Zekai Anıl