Başkan Demir 'arazi  belediyenin' dedi 

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Ladik ilçesine kuracağı GES projesi ile ilgili konuşan Başkan Demir, arazinin belediyenin olduğunu söyledi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Ladik ilçesi'ne kuracağı Güneş Enerji Santrali (GES) ile ilgili köylüler dava açarken, Başkan Mustafa Demir'den konu ile ilgili açıklama geldi. 

'TARIMA UYGUN YER DEĞİL' AÇIKLAMASI 

45 megavatlık GES'in kurulacağı arazinin Büyükşehir'in olduğunu belirten Başkan Demir, santralin kurulacağı yerin tarıma uygun yer olmadığını öne sürdü. Demir, "Tercih ettiğimiz arazi tarıma elverişsiz sulanmayan kuru arazi. Mülkiyeti belediyemize ait olan Büyükalan Mahallesi'ndeki arazide de bu unsurlar göz önünde bulundurularak yer tercihi yapılmıştır. Santralin o bölgede yapılmasına karar verilmesinde arazinin engebesinin az olması, çevresinde toz yapacak bir alanın olmaması, deniz seviyesinden yüksekte bulunması, ulaşımının rahat yapılabilmesi ve verimsiz bir arazi olması en başlıca sebeplerdir. Belediyemizce yine İl Tarım Orman Müdürlüğü'nden arazi sınıfı için kuru marjinal tarım arazi raporu alınmıştır. Arazide 30 ayrı noktada da zemin etüt çalışması yapılmıştır." dedi.  

Haber: Zekeriya FIRAT