İlkadım'a otopark ve sinema salonu

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde en büyük sorunların başında gelen otopark problemine İlkadım Belediyesi'nce 'İstiklal Katlı Otopark' projesiyle bir nebze de olsa çözüm üretilmesi planlanıyor. Projede ayrıca tarihi sinemalar yer alacak.

İlkadım Belediyesi'nce hazırlanan İstiklal Otopark Projesi'nde 3'ü bodrum katta olmak üzere 4 katlı olacak. İçerisinde ayrıca eski Konak ve Zafer sinemalarının adının verileceği 2 sinema salonu, işyeri, ofis ve sosyal alanlar yer alacak.

İstiklal Caddesi üzerindeki kullanılan otopark alanına yapılması planlanan toplam inşaat alanı 20 bin 575 m2 olan projede, 12 bin m2 otopark, 2 bin m2 işyeri, 875 m2 ofis alanı ve bin 870 m2 ise sosyal alanlar olacak.

İLKADIM'IN KANAYAN YARASI

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şehrin otopark sorununa dikkat çekti. Sürücülerin otopark ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 'İstiklal Katlı Otopark' projesini hazırladıklarını belirten Başkan Necattin Demirtaş, "İlkadım gün içinde ticaretin döndüğü kent olduğu için nüfus yoğunluğu üst seviyeye çıkıyor. Aynı zamanda araç trafiği de yoğunlaşıyor ve park sorunu teşkil ediyor. İlkadım'ın kanayan yarası haline gelen otopark sorununa çare olabilmek, çözüm üretebilmek için 'Katlı Otopark Projesi'ni hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Demirtaş, "İstiklal Otopark adının verildiği projede 4 kat otopark, tarihi Konak ve Zafer Sinema Salonu, işyeri, ofis ve sosyal alanlar yer alacak. Hem otopark soruna hem de iş dünyasına ve sosyal yaşama katkısı olacak" diye konuştu.

SÖZ VERDİKLERİMİZİ YAPTIK

Başkan Necattin Demirtaş, "Şehrimizi yönetmeye talip olduğumuz 2009 yılından bugüne aynı hizmet aşkı ve heyecanla hemşehrilerimize hiçbir zaman tutamayacağımız sözleri vermedik, halkımıza karşı gerçekçi olduk. Geldiğimiz noktada çok şükür birbirinden önemli proje ve hizmetleri ilçemize kazandırdık. Yapılmayanları, hasıraltı edilenleri, kangrene dönmüş sorunları çözmek için çalıştık, çabaladık" sözlerini kullandı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş samsun samsun haber İstiklal Katlı Oto Park ilkadım