Başkan Deveci Kadınlara Seslendi;'Bugünü Direniş Günü İlan Edin'

TAKİP ET

Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, şiddet gören kadınlara destek vermek amacıyla Özgecan Kadın Dayanışma Merkezi'nin açılışını yaptı. Kadınlara seslenen Deveci, "Bugünü direniş günü ilan edin "dedi. 

Atakum Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların sosyal, psikolojik, ekonomik, hukuki ve geleneksel sorunlarla baş etmelerine destek olmak amacıyla dayanışma merkezi açtı. 

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adı verilen merkezin açılışında Belediye Başkanı Cemil Deveci, 6 Şubat depremlerinde etkilenen 11 kentten gelen kadınlara hediye verip çiçek dikti.

'BİR ARAYA GELİN VE DİRENİN'

Merkezin açılışında konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, kadınları meydanlara davet etti. Özgecan’ı rahmetle anan Deveci, “Özgecan kadına şiddetin simgesi olmuştur. Bugünü direniş günü ilan edin. Kadınlara verilmiş bir hak yoktur. Kadınlar kendileri mücadele ederek haklarını kazanmıştır. Bir araya gelin ve direnin. Atatürkçü kadınlar direnin. Atatürk Cumhuriyet’inin ikinci 100 yılının doğum günü olacak 14 Mayıs. Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken kadınların fedakarlığı herkes tarafından bilinmektedir. Şimdi de aynı şartlarda mücadele ediyoruz. İşsizlik, ekonomik sıkıntılar, enflasyon, liyakatsız yönetim ile mücadele edeceğiz. Kuvayi milliye ruhu 100 yıldır bizim ruhumuzda var. Kadının şiddete uğramadığı, hayatın her alanında olduğu güçlü bir ülke kuracağız. Bugünden tezi yok herkesi alanlara mücadeleye davet ediyorum. Haklarınız için mücadele edin” diye konuştu.

Özgecan'ın adı verildi 

MERKEZDE NELER YAPILACAK?

Özgecan Kadın Danışma Merkezi, kadınların yaşadıkları sosyal, psikolojik, ekonomik, hukuki ve geleneksel sorunlarla baş edebilmeleri ve katılımcı, üretken, kendi kendilerine yeterli hale gelmeleri amacı ile koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilitasyon hizmetleri sunacak. Kadın Danışma Merkezi'ne, elektronik postayla, telefonla veya şahsen başvuran kadınlar ile Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi (ŞÖNİM) ve diğer ilgili kurumlar tarafından yönlendirilen kadınların sorunları gerekli özen ve dikkat içinde dinlenecek. Sorunların çözüm bulunması konusunda kolaylaştırıcı rol oynayacak olan Özgecan Kadın Danışma Merkezi, aynı zamanda kadınları ihtiyaçlarına göre yönlendirmekle yükümlü olacak. Merkezin işleyişinde de yönlendirilecek kurumların yasa ve yönetmelikleri doğrultusunda davranılırken, kadın sığınma evine yönlendirilecek kadınların belirlenmesinde bu ölçülere uygun davranılması zorunlu olacak. Merkezde psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hukuki danışmanlık için avukat ile güçlendirici eğitim programları için eğitmenler görev alacak. N.Alper CABBAR 

 

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adı verilen merkezin açılışına katılım yoğun oldu.