Başkan Mustafa Demir'i 'Tenis' Merakı Sardı!

TAKİP ET

Samsun Tenis Kulübü'ne 'çık tebligatı' gönderen Büyükşehir Belediyesi'nin hali hazırdaki tesisi kendi bünyesine katacak. Başkan Mustafa Demir, "Tesis kapatılmayacak, belediye işletmeye devam edecek" dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Doğupark'tan Batıpark'a kadar geniş bir alanın 'Millet Bahçesi' ilan edilmesini öngören imar planı kabul edilmişti. Meclis'te çıkan karar sonrası Doğupark'ta bulunan Samsun Tenis Kulübü'ne, önce SBB Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak'tan, daha sonra ise Genel Sekreter İlhan Bayram'dan imzalı tebligat gönderildi.

SÖZLEŞME SONA ERİYOR
SBB'den yapılan tebligatta; Tenis Kulübü'ne ait kortlar ve tesislerin bulunduğu alanın 5 yıllık kullanım hakkının (01.02.2017-31.01.2022) sona erdiği, tahsis edilen sürenin dolmasına müteakip alanın boşaltılması istendi.

MAHKEME KARARI VAR
Yapılan tebligatın sosyal medyada paylaşılması üzerine Samsun kamuoyunda büyük tepkiler gelmeye başladı. Sosyal medyada SBB Başkanı Mustafa Demir'e yönelik çok sayıda tepki mesajları yer adı. Tenis Kulübü, yazılı olarak verdiği cevapta daha önce kazanılmış bir davaya atıfta bulundu, sosyal sorumluluk projelerine dikkat çekti ve "Mahkeme kararına rağmen tahliyeye çalışıyorlar" dedi.

Samsunlular yaklaşık bir haftadır Samsun Tenis Kulübü'nün tahliye edilmemesi yönünde sosyal medyada paylaşımlar yaparken, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'den ilk açıklama geldi. 

BAŞKAN DEMİR İLK KEZ KONUŞTU
Sosyal medyada Başkan Mustafa Demir'i etiketleyip, "Sayın Başkan, oğlum 8 yaşında ilk Samsun Tenis Kulübü'nde tenise başladı. Şimdi 15 yaşında dünyanın her yerindeki tenis turnuvalarına giderek ülkesini en iyi şekilde temsil ediyor. Bu yanlış karardan dönmelisiniz. O tesiste çok kişinin emeği var ve ülkemizin geleceği için sporcu yetiştirdi yazıktır, lütfen yapmayın" şeklinde paylaşım yapan kullanıcıya Başkan Mustafa Demir ise, "Tesis kapatılmayacak, belediye işletmeye devam edecek. Daha etkin bir şekilde." diye yanıt verdi.

'YÖNETİM DEĞİŞECEK' İDDİASI
SBB TV'de yayınlanan bir spor programında ise moderatör, şu yorumda bulundu; "Edindiğim bilgi kadarıyla tenis kulübünün kapanması söz konusu değil. Sanırım bir yönetim değişikliği söz konusu. Samsun'a yıllarca hizmet eden böylesine değerli tesislerimiz geleceğin yıldız sporcularını yetiştirmeye devam edecektir."

DURSUN: NASIL OLACAK  YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ?
Samsun Tenis Kulübü Başkanı Özcan Dursun ise moderatöre; "Tenis kulübünde genel kurul kararı mı alındı? Nasıl olacak yönetim değişikliği? Boş bir arsayı 35 yılda bugünkü haline getiren yüzlerce insanın emeği hukuk dışı yöntemlerle gasp mı edilecek? Açıklayabilir misiniz?" diye sordu. Özcan Dursun ayrıca daha önce aday olup kaybettiği tenis kulübü başkanlığına bir dönem Samsunspor'da da yöneticilik yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Engin Uzun'un getirileceğini öne sürdü.

SBB TV'de yayınlanan bir programda moderatör, "Yönetim değişikliği söz konusu" derken, Tenis Kulübü Başkanı Özcan Dursun, "Genel kurul kararı mı alındı? Nasıl olacak yönetim değişikliği?" diye sordu.

Tenis Kulübü'nün 'tahliye edilmemesi' yönünde sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilk kez cevap veren Başkan Mustafa Demir, "Belediye işletecek" dedi.

SBB Spor Kulübü Başkanı Engin Uzun'un, Tenis Kulübü başkanlığına getirileceği öne sürüldü.

 SBB Başkanı Mustafa Demir

Haber: N. Alper CABBAR