Başkan Necattin Demirtaş; Atık Toplayıcılara 'Kimlik' Çağrısı

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde geri dönüşebilir atıkları toplayan vatandaşların 'kimlik belgesi' olmak zorunda. Başkan Necattin Demirtaş, "Yetkisiz atık toplayanlara geçit vermeyeceğiz. Bir dilekçe ve 2 fotoğrafla kimlik sahibi olun" çağrısı yaptı

İlkadım Belediyesi; Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın yayınladığı genelge kapsamında Belediye Meclisi'nde aldığı karar doğrultusunda kentteki bağımsız atık toplayıcılarını denetliyor.

Zabıta ve Sıfır Atık ekipleri, kanuna aykırı olarak yetkisiz katı atık madde toplayan 3 kişiye eksik evraklarının tamamlaması için uyarıda bulundu.

KİMLİK BELGESİ OLMAK ZORUNDA

İklim Değişikliği Sıfır Atık Müdürü Süleyman Tanırıseven, "İlkadım'da atık toplamak isteyen herhangi bir işletmeye bağlı olmayan kişileri kayıt altına almamız gerekiyor. Belediyemize yazılı bir dilekçe ve 2 fotoğrafla başvurmaları halinde bağımsız atık toplayıcısı kimliği veriyoruz. Yetkisiz toplama yapan şahıslara önce uyarı veriyoruz. Ve teknik takibe alıyoruz.

Uyarıları dikkate almadan toplamaya devam ederse cezai işlem, hatta İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yaptğımız resmi yazışmalarla kullanmış olduğu aracın bağlaması için yasal işlemleri başlatıyoruz" diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜMÜ TAKİP EDİYORUZ

İlkadım'da bağımsız atık toplayan kişilerin topladıkları kağıt, plastik ve demir gibi çeşitli atıkları lisanslı firmalara teslim etmeleri ve çalışma şartlarını rutin olarak denetleneceğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanları 'Sıfır Atık Bilgi Sistemi'ne dahil ediyoruz. Böylece atıkların toplanmasından yeniden dönüştürüleceği tesislere ulaştırılmasına kadarki süreçlerin sağlıklı denetimini gerçekleştirmiş olacağız. Atık toplayıcılarını belediyemize başvurarak sisteme kayıt yaptırmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

N. Alper CABBAR

Zabıta ve Sıfır Atık ekipleri, kanuna aykırı olarak yetkisiz katı atık madde toplayan 3 kişiye eksik evraklarının tamamlaması için uyarıda bulundu.