Başkan Yüksel Yıldırım: "Bu Ligde Bizi Yenebilecek Takım Yok"

TAKİP ET

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, 'Maçtan önce oyuncularla bir görüşme yaptım. Kendilerine bu ligde bizi yenecek takımın olmadığını söyledim. Onlar da sahaya çıkıp görevlerini layığı ile yaptılar ve kazandılar' dedi

SAMSUN-RİZE MAÇLARI HEP GÜZEL OLUR
Başkan Yıldırım, “Bir Karadeniz derbisiydi. Samsun-Rize maçları her zaman güzel olur. Biz bunun bilincindeydik. Bugün de havaalanından geldikten sonra oyuncularla bir görüşme yaptım. Kendilerine beklentimizi, taraftarımızın beklentisini anlattım. Bu ligde bizi yenecek takımın olmadığını, sadece kendi hatalarımızla puan kaybedeceğimizi, mümkün olduğunca sakin bir oyunla 90 dakika süresince illa pozisyonlar bulup bu maçı alacağımızı söyledim." 

GEREKENİ YAPTI PENALTIYI TELAFİ ETTİ
"İki maçtır oyunun başlarında penaltı yaratıyoruz. Ancak maalesef Zeki iki penaltıyı da kaçırdı. Ama bugün Zeki gerekeni yaptı. İki korner asistiyle penaltıyı telafi etti. Buradan Zeki'yi öpüyorum. Moralini bozma Zeki, iyi ki varsın. Seninle şampiyon olacağız tüm ekip olarak demek istiyorum. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Çünkü Rizespor önce yenilmemeye, fırsat bulursa 3 puan alma düşüncesindeydi. Hocamız da bütün hafta çalışmasını ona göre yaptı.”

HEDEF 3 MAÇTA 9 PUAN ALMAKTI
“Hocamın taktikleri meyvelerini verdi ama yakaladığımız pozisyonlar maalesef bir beceriksizlik var üzerimizde. Hocamla konuşuyorum, çok çalışıyor. Antrenmanda pozisyonlar gole dönüyor ancak maçta bir türlü olmuyor. Ancak şeytanın bacağını öyle böyle bir şekilde kırdık. Bu maç çok önemliydi. Çünkü biliyorsunuz ligin boyu kısaldı. İki tane hükmen galip olduğumuz maçla 12'ye düşmüştü. Şimdi 11'e düştü. Önümüzdeki 3 haftada hedefimiz 9 puandı.”

BU MAÇIN ÖZEL PRİMİ VARDI
“Rize engelini alnımızın akıyla geçtik. Şimdi perşembe günü Sakarya'da 3 puan almak için çabalayacağız. Hocam da, oyuncular da, ben de durumun fakındayım. Gerekeni yapıyorum. Bu maçın özel bir primi vardı. Çocuklar bunu hak etti. Galip gelmek güzel. Galip gelince bütün şehir mutlu oluyor. Samsunspor artık bu lige veda edecek bu sene. Biz hep söyledik. Bir kadro kuruyoruz. Bize inanın, bize güvenin dedik. Bu sene o sene olacak.”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, “İcra Kurulumuz sayesinde gözüm arkada kalmıyor. Kuruldaki arkadaşlarımızın hepsi işlerini çok iyi yapıyor” dedi.

ASLANLAR GİBİ OYNUYORUZ
“Yolun yarısını geçtik fazlasıyla. Üçte ikisi bitti, geriye 11 maç kaldı. Bizim peşimizde bir Pendik var, Bodrum var. Play-Off'taki rakiplerimizi yendiğimiz sürece çok kolay ilk ikiden çıkacağız. Ben inanıyorum bu takım böyle oynar ve kazanmayı alışkanlık haline getirirse birinci bile çıkarız. Çünkü Eyüp'ün iyi bir kadrosu var ama aldığı maçlara baktığımızda 1-0'lar, şans golleri, son dakikalarla galibiyetler görüyoruz. Biz içerde dışarıda aslanlar gibi oynuyoruz.”

20 BİNİN ÜZERİNDE TARAFTARA OYNAMALIYIZ
“Biliyorum bugünkü maçta 8 bin taraftarımız cezalıydı ama bugün onlarsız 11 bin kişi var statta. Artık evimizde geri kalan 6 maçı 20 binin üzerinde taraftara oynamamız lazım. Bunu yaparsak bu çocuklar hem taraftarları, hem de kendilerini coştururlar. Biz evimizde kupayı kaldırıp tur atmak istiyoruz. Bodrum maçına kalmadan şampiyonluğumuzu ilan etmek istiyoruz. Bu benim ve büyük Samsunspor taraftarının isteği. İnşallah bu beklentiyi yapacağız bu sene.” Davut AKTAŞ