Başkan Yüksel Yıldırım'dan o futbolcular hakkında açıklama: 'Onları hiçbir yere vermem'

TAKİP ET

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, BBN Türk TV'de yayınlanan 90'dan isimli futbol programının konuğu oldu. Tüm sorulara içtenlikle cevaplayan Başkan Yıldırım'ın, özellikle Yunus Emre Çift ve Muhammet Ali Özbaskıcı'nın Süper Lig'de oynamalarını çok istediğini söyledi.

4 BÜYÜKLERDEN OYUNCU BAKACAĞIZ

“Yunus Emre Çift ve Muhammet Ali Özbaskıcı’yı hiçbir yere vermem. Bu oyuncularım önce bir Süper Lig’i görsün. Ama şunu da belirteyim. Yunus Emre için Galatasaray’dan bana gelen resmi bir teklif yok. 4 büyüklerden elbette ki oyuncu isteyeceğim. Ama alıp alamayacağımıza bakacağız. Bunu daha önce de söyledim, şimdi tekrar etmek istiyorum. Bir futbolcu Samsunspor’a yeteneği ile gelir, karakteri ile kalır.”

BÖYLE BİR TAKIMDAŞLIK GÖRMEDİM

“Bu sene gerçekten çok karakterli bir oyuncu grubu vardı. Eğer 6 hafta önce şampiyon olduysak oyuncularımızın karakterli duruşu ile olduk. Ben görev sürem boyunca böyle bir takımdaşlık görmedim. Hocamız inanılmaz çalıştı, hem kendisi, hem oyuncular inandı. Sonra da başarı geldi. Emre Demir ve Ali Kaan kiralıktı. Onlarla devam etmeyeceğiz.”

BAZI OYUNCULARI KİRALIK GÖNDERMELİYİZ

“Hocamız Ali Ülgen ve Soner Gönül gibi isimlerin kiralık gönderilip 1 yıl daha pişmelerini istiyor. Performansları iyi ama Süper Lig için yeterli değil. Bunun gibi genç oyuncularımız var. Mesela Polat Yaldır’ı da kiralık göndermeliyiz. Altyapıdan gelen bir futbolcu ve bolca maç oynaması gerekiyor. Tahminlerime göre 30 kişilik kadromuzun yarısı gider, yarısı kalır. Kendilerinden takım bulmalarını isteyeceğimiz oyuncular da olacak, kiralık göndereceğimiz isimler de.” 

TÜRKİYE ONLARI HAYRANLIKLA İZLEYECEK

“Süper Lig’de bizim parlatacağımız iki oyuncu var. Bunlar Yunus Emre ve Muhammet Ali. İnşallah bu oyuncularımızı yeni sezonda tüm Türkiye hayranlıkla izleyecek. Kulübü ayakları üzerinde durdurup, benim para vermeden yönetecek şekle getirmem lazım.” 

DİA SABA İLE GÖRÜŞTÜM

“Kesinleşen hiçbir transfer yok. Biz, hocamız ve scout ekibimiz çalıştık ve bir liste hazırladık. Bu liste çerçevesinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Mesela Dia Saba ile görüştüm, kendisi 1 milyon Euro’dan kapı açtı. Benim öyle bir param yok. Daha henüz bizim harcama limitimiz açıklanmadı. Benim bütçem futbolcu değil, kulüp bütçesi.”

GEREKİRSE BÜTÇEYİ ARTTIRIRIM 

“15 milyon ile 17 milyon Euro arasında. Bunun içerisinde personel maaşından, futbolcu primlerine, deplasman masraflarından, diğer giderlere kadar hepsi dahil. Şu anda futbolcu transfer için 13 milyon Euro’luk bir bütçe ayırdım. Hani diyorlar ya çilek transfer diye, eğer öyle bir şey olursa bütçeyi aşabilirim. Ama ben parasını sokağa atacak birisi değilim.”

FRANSA’DAN TAKIM ALABİLİRİM

“Biz Demba Ba ile Fransa’da ortak kulüp almayı düşündük. İlgilendiğimiz bir takım vardı ama sonra çok para istediler olmadı. Şimdi isim vermek istemiyorum ama görüştüğümüz bir takım daha var. Bazı pürüzler çıktı. Avukatlar görüşüyor. Eğer bu pürüzler aşılırsa 1 ay içerisinde Fransa’da bir takım alabiliriz.”

DANS ETMEYİ İYİ BİLİRİM

Ben Amerika’da büyüdüm. Eğlenmeyi bilen bir insanım. İş dünyasında tanınmaz iken gece mekanlarda eğlenen, eğlenirken de dans eden birisiydim. Eğer Süper Lig’de de şampiyon olursak daha güzelini de yaparım.” 

KARADENİZ’DE DOSTLUK YOK

“Ben barışçı bir adamım. Trabzonspor’a da, Çaykur Rizespor’a da hiçbir düşmanlığım yok. Giresunspor eski başkanıyla da samimiydim. Ama şunu söylemek istiyorum. Karadeniz’de dostluk yok. Karadeniz işbirliği diye bir şey yok. İnşallah yanılıyorumdur. Benim başkanlığımda inşallah çekişmeli, güzel derbiler yaparız.” 

TFF’Yİ ARAYIP BU NE REZİLLİK DEDİM

“Ben bir kaçı dışında hakemlerin isimlerini bilmem. Ben sadece Eyüpspor maçı öncesinde bir kere sesimi çıkardım. Kazakistan’da iş gezisindeydim ve bir gazeteci beni arayıp Eyüpspor maçına atanan hakemle alakalı düşüncelerimi sordu. Ben de kimin atandığını bilmediğimi söyledim. Bunun üzerine kendisi bana, 2. Lig hakemi olduğunu ve bu ligde ilk kez maça çıkacağını söyledi. Bunları duyduktan sonra adeta şok oldum. Nasıl olur böyle bir şey, biz Süper Lig hakemi bekliyoruz dedim. Sonrasında hemen TFF’yi arayıp, ‘Bu ne rezillik, böyle bir maça 2. Lig hakemi veriyorsunuz. İnşallah iyi bir maç yönetir. Ama bir hakem hatası felan olursa her yerde bu konuyu konuşurum’ dedim. Maçın hakemi dört dörtlük bir maç yönetti. Sonra kendisini tebrik ederek kutladım. Daha önce önyargılı baktığımı, o şekilde yapmamam gerektiğini ifade ettim. Ben böyle bir adamım. Hüseyin hocayı almadan önce de baskı var, hoca yetiştirici, yarışmacı değil, yabancı oyuncuyla çalışmadı dedim. Ama sonra baktım Türkiye’de ya papaz hocalara gideceğiz, ya da ligi bilen hedefi olan birisini seçeceğim dedim. Hüseyin hocayla oturduk konuştuk, kendisine tüm endişelerimi ilettim, o da bana çok mantıklı cevaplar vererek beni tatmin etti. Sonrasında anlaştık, elini sıktım. İnsanlar beni egolu birisi sanıyor. Ben öyle birisi olsaydım Hüseyin hoca ile anlaşmazdım.” 

BENDEN DUYMADIKLARINA İNANMASINLAR

“Taraftarlardan bir isteğim var. Benim ağzımdan duymadıkları hiçbir transfer haberine inanmasınlar, itibar etmesinler. Zamanı geldiğinde Samsunspor’a yakışan bir takım oluşturduğumuzu herkes görecek.”