Başvuru yok takip eden çok

TAKİP ET

Seçim takviminin açıklanmasının beklendiği şu günlerde Samsun'da milletvekili aday adayları ortaya çıkmasalar da sessiz sedasız çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar, partileri yakından takip ediyor.

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerine hazırlanıyor. Seçim tarihinin resmi olarak açıklanması beklenirken, milletvekili aday adayları da sessiz sedasız çalışmalarını kapsamlı şekilde sürdürüyor. Adaylar, partileri yakın markaja aldı. 

AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, seçim takviminin açıklanması sonrası milletvekili adaylığı kriterlerinin genel merkezce belirleneceğini hatırlattı. Her seçimde olduğu gibi AK Parti'ye yönelik yoğun bir ilginin olacağını söyleyen Aksu, 100'ün üzerinde milletvekili aday adayı başvurusu beklediklerini ifade etti. Samsun'da AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Aksu, "AK Parti'nin üye sayısı 
260 bine yaklaştı. Müthiş bir ilgi var. Seçim günü aziz milletimiz gereken cevabı dünyaya verecektir "dedi. 

TÜRKEL: SAHADA 
KARŞILIĞI OLAN İSİMLER 

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, 30'un üzerinde milletvekili aday adayı başvurusu beklediklerini belirtti. Türkel, "Partimize yönelik yoğun bir teveccüh var. Milletvekili aday adayı sayısının 40'ı geçeceğini tahmin etmekteyim. Samsun'da saygınlığı ve sahada karşılığı olan adaylarımızı belirleyeceğiz. CHP'nin listesinde olacak isimler, vatandaşlarımızın gönlünde olan isimler olacak. Samsun'un Ankara'daki sesi olacaklar "ifadelerini kullandı. 

YEŞİLYURT: 30'UN ÜZERİNDE 
BAŞVURU BEKLİYORUM 

Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, 30'un üzerinde milletvekili aday adayı başvurusu beklediklerini söyledi. Altılı masanın adayını belirlemesi sonrası sürecin netleşeceğini vurgulayan Yeşilyurt, "Adaylarda aradığımız birinci ve öncelikli kriter Samsun'un sorunlarını bilecek ve hemşehrilerimizle iletişimi güçlü olacak. Kimseyi ötekileştirmeyen adaylarımızı dikkate alacağız. Siyasi ahlak sahibi olacak. Yolsuzlukla mücadeleyi benimsemiş isimler listelerimizde olacak "ifadelerini kullandı.  

ŞEN: SAMSUN'U 
TANIYAN İSİMLER OLACAK 

SP İl Başkanı Salih Şen, "Samsun'un sorunlarını bilen adaylarla yola çıkacağız. 25'e yakın aday adayı başvurusu bekliyorum. Ehliyet ve liyakat sahibi, Samsun'un sorunlarını bilen, üslubunu bilen bu bölgeyi tanıyan isimler listemizde yer alacak "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT 

Sandık göründü ortada aday yok - Habere gitmek için tıkla