Batarya ve Musluk Arasındaki Farklar

TAKİP ET

Yaşam alanlarında şebeke suyunun konforlu bir şekilde kullanılması için batarya ya da musluk çeşitlerine ihtiyaç vardır. Suyun istenen tazyik oranında akmasını sağlayan bu ürünler, tüm evlerde en sık kullanılan malzemelerin başında geliyor. Genellikle musluk ile bataryanın aynı olduğu düşünülür. Oysa bu iki ürün bazı açılardan birbirinden farklıdır. Günümüzde batarya kelimesinin daha sık kullanılmasının nedeni ise pek çok firmanın musluk üretiminden daha fazla oranda batarya üretimi yapıyor olmasıdır.

Peki, musluk ve batarya arasında ne fark var? Batarya ve musluk fiyatları ne kadar? Seçim yaparken neleri göz önünde bulundurmak gerekir? İşte yanıtlar…

Musluk Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Musluk çeşitleri çok eski dönemlerden bu yana kullanılan ancak günümüzde yerini yavaş yavaş batarya çeşitlerine de bırakmaya başlayan ürünlerdir. Batarya kadar gelişmiş ve detaylı oldukları söylenemez ancak şebeke suyunun rahatlıkla kullanılabiliyor olması noktasında beklentileri karşılayabilen ürünler olduğunu da ekleyelim.

Genellikle küçük lavabolar kullanıldığında el yıkama amaçlı olarak bu ürünler tercih ediliyor. Aynı zamanda banyolarda ya da balkon ve teras gibi alanların yıkanması için de kullanılabilen ürün çeşitleridir. Daha küçük ölçülerde ve daha basit bir mekanizmaya sahip olacak şekilde üretilirler. Kullanım ömürleri ise hangi markanın üretimi olduğuna bağlı olarak değişebilir.

Batarya Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Artık çok daha yaygın kullanılan ve tıpkı musluk gibi şebeke suyunun rahatlıkla yaşam alanlarında kullanılması için tasarlanan ürünlerdir. Musluğa benzer bir görünüm sergiliyor olsalar da çoğunlukla daha gelişmiş bir yapıya sahip olduklarını da eklemek gerekir.

Dönebilme özelliğine sahip olan musluk çeşitlerinden daha fazla ayar özelliği sunabilirler. Sıcak su akmasını da sağlamak adına iki ayar seçeneği sunan modelleri de görmek mümkün oluyor. Kullanım alanları da oldukça geniştir, mutfak ve banyolar en sık kullanıldığı alanlar olmakla birlikte işletmelerde ve çalışma ortamlarının tamamında kullanılabilirler.

Batarya çeşitlerinin ebatları musluklar ile kıyaslandığında biraz daha büyük olur. Aynı zamanda hangi ürünü tercih ettiğinize bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle montaj ekipmanları ile birlikte satışa sunulduklarını da ekleyelim.

Batarya çeşitlerinde kalite son derece önemlidir ve bu ürünlerin kullanım ömrünü de belirler. En kaliteli batarya çeşitlerini ise VitrA Online internet sitesinde incelemek mümkün oluyor. Siteye tıkladığınızda batarya musluk fiyatları konusunda da bir araştırma yapabilirsiniz. Fiyatlar hakkında fikir sahibi olmak amacıyla da bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Hangisi Tercih Edilmeli?

Yeni bir musluk mu yoksa batarya mı satın alacağınız konusunda kararsız kalırsanız ihtiyaçlarınızı dikkate almanızda fayda var. Ancak batarya çeşitlerinin çok daha konforlu bir kullanım şansı sunduğunu da eklemek gerekir.

Suyun aktığı başlık bölümü ayarlanabilen modeller özellikle mutfakta sebze ve meyve yıkama gibi işlemlerin daha kolay yapılmasına olanak tanıyor. Bu nedenle özellikle mutfaklarda batarya çeşitlerinin daha fazla tercih edildiğini de eklemek gerekir. Çeşitli fonksiyonlara sahip olan, dayanıklı ve kullanışlı batarya çeşitlerine VitrA Online internet sitesinden hızlı ve kolay bir biçimde ulaşmak mümkün olabiliyor.

Bu arada sitede şık ayaklı lavabo fiyatları da makul rakamlardan oluşuyor. Ayaklı lavabo çeşitleri başta olmak üzere tezgah üstü ve tezgah altı lavabolar, çanak lavabolar gibi en popüler ürün modellerine tek tıkla ulaşabilirsiniz. Yeni nesil teknolojilerle üretilen ve tasarımlarıyla göz dolduran bu ürün modelleri için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiği konusunda fikir sahibi olacaksınız.

VitrA Online, siparişlerde yüz güldüren ödeme seçenekleri de sunuyor. Evinizde tamamı yeni nesil olan, kaliteli ve dayanıklı batarya ve musluklara yer vermek için siz de ödeme kolaylıklarından faydalanabilirsiniz. Lavabo ve muslukların yanı sıra suya, neme dayanıklı banyo dolabı çeşitlerine de mutlaka göz atmalısınız. Banyosunu modernize etmek isteyenler için en ideal modeller bu sitede ve satın aldığınız tasarımlar hangileri olursa olsun dayanıklılık, kalite gibi konularda bir endişeniz olmuyor.