Bayraktar ailesi 'Akıncı TİHA'yı hediye etti

TAKİP ET

Canik Belediyesi Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'ne Bayraktar ailesi tarafından hediye edilen Akıncı TİHA, Türkiye'de ilk defa bir öğrenci kampüsü içerisinde sergileniyor.

Canik Belediyesi'nce hizmete açılan Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nün bahçesinde Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın hediye ettiği Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) sergilenmeye başlandı.

Keşif Kampüsü, atölyeleri, laboratuvarları ve uygulama alanları ile çocuklara ve gençlere bilimsel araştırma ve keşif yapma imkanı sunuyor. Öğrenciler, kampüste astronomi, havacılık ve uzay keşif alanı, teknoloji atölyesi, fizik atölyesi, kimya ve insan bilimleri atölyesi, matematik atölyesi, doğa atölyesi ve deneyap atölyelerinde eğitim alıyor.

İLK TÜRK KADIN ASTRONOT OLMAK İSTİYORUM

Altıncı sınıf öğrencisi Zümra Kaynar, keşif kampüsünün bir nevi çocuk üniversitesi olduğunu belirterek, "Üniversitede göreceğimiz dersleri öğretmenler bizim seviyemize düşürüp çok güzel anlatıyor. Büyüdüğümde uzaya çıkan ilk Türk kadın astronot olmak istiyorum çünkü uzayı çok merak ediyorum, Ay'a ayak basmak ve Türk bayrağını orada dalgalandırmak istiyorum" dedi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gençlerin kendilerini geliştirmesi için keşif kampüsü yaptıklarını ve milli teknoloji hamlesinin öncü ismi merhum Özdemir Bayraktar'ın adını verdiklerini söyledi. 

AKINCI TİHA GENÇLERİN İLGİ ODAĞI

Özdemir Bayraktar ve çocuklarının Türkiye'de teknolojik devrim yaptığına işaret eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Özdemir Bayraktar'ın adını ölümsüzleştirdik. Akıncı TİHA, bugün Türkiye'de ilk defa bir öğrenci kampüsü içerisinde sergileniyor" diye konuştu.

Geleceğin teknolojileriyle çocukları buluşturmak zorunda olduklarını ve yerel yönetimlere çok ciddi işler düştüğünü dile getiren İbrahim Sandıkçı, şunları kaydetti: "Akıncı TİHA'yı çocuklarımız hep televizyonlardan görüyordu, şimdi bizzat görüyorlar ve daha farklı motive oluyorlar ve heyecanları da daha yüksek oluyor."