Bayraktar TB2 SİHA'lar, Arnavutluk Ordusunun Envanterine Girdi

TAKİP ET

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Arnavutluk'un ilk NATO Taktik Hava Üssü'nün açılışıyla birlikte Bayraktar TB2 SİHA'ların Arnavutluk ordusunun envanterine katıldığını duyurdu.

Kuçova Hava Üssü'nde gerçekleştirilen açılış töreni, Balkanlar ve Avrupa'nın güvenliği için yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor. Bayraktar, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın liderliği ve Savunma Bakanı Niko Peleshi'nin işbirliği ile SİHA'ların Arnavutluk semalarında ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Arnavutluk'un ilk NATO Taktik Hava Üssü'nün açılışıyla birlikte Bayraktar TB2 SİHA'ların Arnavutluk ordusunun envanterine katıldığını duyurdu. Kuçova Hava Üssü'nde düzenlenen törende, Balkanlar ve Avrupa'nın güvenliği için yeni bir dönemin kapısının aralandığı belirtildi.

Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu törenle birlikte Bayraktar TB2 SİHA'lar Arnavutluk ordusunun envanterine girdi. Böylece Arnavutluk ordusu envanterine ilk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu" ifadelerini kullandı. Aynı zamanda, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Savunma Bakanı Niko Peleshi de, envantere giren Bayraktar TB2'lerin görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak bu önemli adımı vurguladı.

Haluk Bayraktar, Baykar olarak yenilikçi teknolojileriyle bölgesel ve küresel güvenliğe katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirtirken, SİHA'ların Arnavutluk semalarında görev almasının, Arnavutluk ve Balkan coğrafyasının güvenliği için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bayraktar TB2 SİHA Arnavutluk NATO ordu envanteri Kuçova Hava Üssü