Bayram İçin Ev Yapımı Karamel ve Çikolata Şekerler!

TAKİP ET

Bayramınıza tat katacak özel bir ikramlık mı arıyorsunuz? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz karamel ve çikolata şeker tarifi, misafirlerinizin beğenisini kazanacak!

Bayramınızı renklendirecek ve misafirlerinize özel bir ikramlık sunmak istiyorsanız, işte size evde kolayca hazırlayabileceğiniz karamel ve çikolata şeker tarifi!

Karamel Malzemeleri:

150 gram (3/4 su bardağı) şeker

100 mililitre (1/3 su bardağından biraz fazla) sıvı krema

30 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı

Yapışmaz özellikte bir tava

Plastik veya tahta karıştırma kaşığı

Yağlı kağıt

Kalıp veya derin dikdörtgen bir kap

Üzeri için isteğe bağlı çikolata

Karamel Nasıl Yapılır?

    Şekeri orta kısık ateşte eriyinceye kadar durmadan karıştırın.

    Eridikten sonra kremayı azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.

    Kıvamının olduğunu anlamak için soğuk su dolu bir kaba bir miktar karamel damlatarak şekil vermeye çalışabilirsiniz. Eğer yuvarlanıp şekil alabiliyorsa karameliniz kıvamını almış demektir.

    Kıvam alan karamele tereyağı ekleyin. Eğer hafif tuzlu bir tat istiyorsanız tuzlu tereyağı kullanabilir veya bir çimdik tuz ekleyebilirsiniz.

    Homojen bir hale gelinceye dek karıştırdıktan sonra karamelinize şekil verme aşamasına geçebilirsiniz.

Karamel Şekillendirme:

Varsa ufak çikolata kalıpları veya buz kalıpları kullanabilirsiniz.

Karamelinizin miktarına ve istediğiniz kalınlığa göre bir düz bir tepsi veya tabak kullanarak sonra şekillendirebilirsiniz.

Kalıp kullanamayacaksanız, dibini hafifçe ıslattığınız kaba yağlı kağıdı yerleştirin ve karameli ayırmayı kolaylaştırmak için kağıdın üzerine bir miktar tereyağı gezdirin. Sonrasında hazırladığınız karameli kaba dökün ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1 saat bekletip istediğiniz boyutlarda kesin.

Çikolata Kaplama (Opsiyonel):

Kalıbınız varsa ve şekerinizi çikolata ile kaplamak istiyorsanız, karameli dökmeden önce erittiğiniz çikolatayla kalıbı kaplayıp soğutabilirsiniz. Sonrasında içerisine karameli boşaltabilirsiniz.

Servis Önerisi:

Hazırladığınız çikolata ve şekerleri sıcaklarda şeklini kaybetmemesi için buzdolabında saklayabilirsiniz. İsterseniz yağlı kağıtlara kesip bayram şekeri gibi paketleyebilirsiniz.

Bu tarifle, bayramınıza özel ve lezzetli bir ikramlık hazırlayabilir, sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz!

ramazan bayramı bayram şekerleri bayram çikolatası tarifi bayram için ev yapımı karamel ve çikolata şekerler bayram şekeri evde nasıl yapılır? samsun haber tatlı tarifi gündem yaşam haber