Bayram İkramiyesinde EYT Detayı: Kimler Ödemeden Yararlanacak? İşte Ayrıntılar...

TAKİP ET

Emeklilere yönelik bayram ikramiyeleri için merakla beklenen tarihler belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yapılacak bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bu kapsamda, ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'sini alanlara 1.500 TL ikramiye ödenecekken, iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye verilecek. Ancak, 31 Mart tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren EYT'liler de bu ikramiyeden yararlanabilecek.

EYT'lilerin Durumu

31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ve EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar bu ikramiyeden faydalanabilecekler. Ancak, emeklilik dilekçesi 1 Nisan'dan sonra verilirse, bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alınmayacak.

Emekli Aylığı Alan Dul ve Yetimler

Dul ve yetim aylığı alanlar da bayram ikramiyesinden pay alacaklar. Ölen eş veya anne-babalarından dolayı dul-yetim aylığı alanların ikramiyesi, aylıklarının yüzdesi oranında ödenecek. Örneğin, ölen eşin emekli aylığının yüzde 50'si oranında dul aylığı alan eşe 1.500 TL, yüzde 25'i bağlanmış olan kıza ise 750 TL ikramiye ödenecek.

Diğer Ödemeler ve Kimlere Yapılacak?

SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile hak sahipleri bayram ikramiyesi alabilecekler. İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ikramiye ödenecek.

Sonuç olarak, bayram ikramiyesi ödemeleri geniş bir kapsamda yapılmakta olup, emeklilerin yanı sıra dul ve yetim aylığı alanlar ile iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye ödenecektir. EYT'lilerin de bu ikramiyeden faydalanabilecek olması, sektördeki geniş bir kesimi kapsayacak şekilde planlanmış bir uygulama olarak dikkat çekmektedir.

bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilik EYT EYT detayı kimler bayram ikramiyesi alacak ekonomi samsun samsunhaber haber gündem