Bayram Yolculuğunda Rahatlamak İçin Pratik Öneriler

TAKİP ET

Tatil öncesinde alınacak basit önlemler, bayram yolculuklarınızı daha keyifli hale getirebilir.

İşte sorunsuz bir tatil için dikkat etmeniz gerekenler ve pratik öneriler...

Çocuklarınızı Aç Yola Çıkmayın: Uzun yolculuklarda çocukların midesi bulanabilir, bu nedenle yola çıkmadan önce hafif bir şeyler yedirmek önemlidir.

Düzenli Mola Verin: Yolculuk sırasında 2-3 saatte bir mola vererek çocukların temiz hava almasını sağlayın ve dinlenmelerini sağlayın.

Yedek Giysiler Bulundurun: Olası kusma veya kirletme durumları için yanınızda yedek giysiler, ıslak mendil ve ağzı kapanabilen torbalar bulundurun.

Sağlık Malzemeleri: Termometre, ateş düşürücü, biberon, su bardağı gibi sağlık malzemelerini yanınızda bulundurun.

Sigara İçememeyi Sorun Haline Getirmeyin: Sigara içme alışkanlığı olanlar için nikotin sakızları veya bantları kullanarak rahatlamak mümkündür.

Dolaşarak Damar Pıhtısı Riskini Azaltın: Uzun yolculuklarda venlerde pıhtı oluşumunu engellemek için ara ara dolaşın ve hareket edin.

Uçak Yolculuğunda Riskleri Bilin: Kronik hastalıklarınız varsa veya bebekle seyahat ediyorsanız hekiminize danışarak uçak yolculuğunun risklerini değerlendirin.

Kulak Basınç Travmasını Çözün: İniş ve kalkışlarda sakız çiğneyerek veya bebeklerinizi emzirerek kulak basıncını dengeleyin.

Uçuş Fobiniz Varsa Uygun İlacı Kullanın: Uçuş korkusu olanlar için hekim önerisiyle sakinleştirici ilaçlar kullanılabilir.

Jet Lag İçin Önlem Alın: Uçuş öncesi ve sırasında uyku düzeninizi korumak için bazı önlemler alabilirsiniz.

Uçuş öncesi iyi uyuyarak, iyice dinlenin.

Uçuş sırasında da uyumaya çalışın.

Uçuş öncesi ve sırasında ağır yağlı, kızartma gibi yiyeceklerden kaçının, hafif yiyecekler tüketin.

Bol su veya meyve suyu tüketin.

Uyku düzenini korumak için bazı yolcuların kullandığı melatonin tabletlerinin etkin olup olmadığının ve yan etkilerinin henüz bilinmediğini unutmayın.
 

bayram bayram yolculuğu bayram yolculuğunda rahatlamak için pratik öneriler tatil samsun haber gündem haber yaşam