Bayramda Bankaların Çalışma Saatleri ve Arefe Günü Durumu: İşte Detaylar

TAKİP ET

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte bankaların çalışma saatleri ve 9 Nisan arefe gününde durumu merak ediliyor. İşte bankaların bayram tatilindeki çalışma düzeni ve diğer detaylar...

Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar açık olacak. Ancak, 9 Nisan Salı günü (arefe günü) bankalar yarım gün çalışacak. Özel sektörde yer alan bankalar, idari izin kapsamında bulunmadıkları için bu düzenleme geçerli olacak.

Bankalar, Borsa İstanbul'un çalışma düzeni nedeniyle 9 günlük bayram tatilinden etkilenmeyecek. Özel sektör çalışanları için bayram tatili, arefe günü öğlen saatlerinde başlayacak.

Kargo firmaları ise bayram boyunca kapalı olacak. Hastaneler ve bankalar gibi, kargo firmaları da bayram tatili süresince hizmet veremeyecekler.

Borsa İstanbul, 8 Nisan Pazartesi günü tam gün açık olacak. Hisse alım ve satım işlemleri normal şekilde gerçekleştirilebilecek. Ancak, 9 Nisan Salı günü borsa işlemleri öğleden sonra 13.00'a kadar sürdürülecek ve daha sonra Ramazan Bayramı nedeniyle kapanacak.

Bankaların bayram tatilindeki çalışma saatleri ve diğer detaylar, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

ramazan bayramı ramazan bayramında hangi bankalar açık bayramda bankalar açık mı bankaların çalışma saatleri samsun haber gündem haber