Bayramı Tatilinde Yollarda Trajik Bilanço: 651 Kaza, 9 Can Kaybı

TAKİP ET

Bayram Tatilinde Acı Bilanço: İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Türkiye genelinde 651 trafik kazası yaşandığını, 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 1.047 kişinin yaralandığını açıkladı. Vatandaşlara trafik kurallarına uyma ve dikkatli sürüş çağrısı yapıldı.

Ramazan Bayramı tatili sebebiyle yollarda artan yoğunluk, ne yazık ki üzücü istatistiklere yol açtı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, tatilin ilk gününde Türkiye genelinde 651 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 9 kişi yaşamını yitirdi, 1.047 kişi ise yaralandı.

Bakan Yerlikaya, bayram tatili boyunca emniyet ve jandarma ekiplerinin trafik güvenliğini sağlamak adına yoğun çaba sarf ettiğini, 411 bin 588 aracın denetlendiğini ve çeşitli nedenlerle 56 bin 784 sürücüye işlem yapıldığını belirtti. Özellikle hız ihlalleri ve diğer trafik kurallarına uyulmamasının kazaların başlıca sebepleri arasında yer aldığına dikkat çekti.

Yerlikaya, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları, aşırı hız yapmamaları ve her zaman emniyet kemerlerini takmaları konusunda çağrıda bulunarak, tatilin sevdiklerle bir araya gelmek için bir fırsat olduğunu, ancak kurallara uyulmadığında bu fırsatın trajedilere dönüşebileceğini hatırlattı. "Hayatla yarışılmaz" diyerek tüm sürücüleri daha dikkatli ve sorumlu olmaya davet etti.

Trajik Bilanço Samsun Haber Trafik kazası Bayram tatili Kaza İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya