Bazı Plastik Ürünlerin İthalatında Gözetim Uygulanacak

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğler Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla, belirli plastik ürünlerin ithalatında gözetim uygulanacak.

Yayımlanan tebliğlere göre, kilogram başına 15 doların altında gümrük kıymetine sahip olan kıymetli veya yarı kıymetli taş taklitleri, 3 doların altındaki kelepçeler ve 3 ile 5,5 dolar arasındaki bazı boncuklar için ithalatta gözetim uygulanacak.

Ayrıca, etilen polimerlerden olan baskılı ve bazı plastikten diğer plakalar, levhalar, filmler, folyo ve şerit türlerindeki gözetim için birim gümrük kıymeti kilogram başına 3 dolar olarak belirlendi. "Diğerleri" kategorisinde yer alan bazı plastik ürünler için ise birim gümrük kıymeti kilogram başına 5 dolar olarak tespit edildi.

Söz konusu ürünler, İthalat Genel Müdürlüğünün düzenleyeceği gözetim belgesiyle ithal edilebilecek. Bu belge olmadan ithalat yapılamayacak.

Tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 30 gün sonra yürürlüğe girecek. Bu süre içerisinde ithalatçılar, ilgili gözetim belgesini temin etmek için gerekli hazırlıkları yapacaklar.

Bazı Plastik Ürünlerin İthalatı gözetim altına alınma resmi gazete ithalatçılar ekonomi samsunhaber gündem haber