BBP'li Erdal Avcı: 'Ayağınız yere sağlam bassın'

TAKİP ET

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ayvacıklılar, Erdoğan'a yüzde 84'lük oranla destek verdi. BBP'li Erdal Avcı, "AK Partili başkanlar, Cumhur İttifakı'nın ortaklarını görmezlikten geliyor. Ayağınız yere sağlam bassın" diyerek uyardı.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ayvacık ilçesi Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 84'lük oranla destek verdi.

Cumhur İttifakı'nın Ayvacık'taki başarısı ulusal bir medyada haber oldu. AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe ve Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı'nın konuşmasında Cumhur İttifakı ortakları MHP, BBP ve Yeniden Refah'a teşekkür etmediğini öne süren Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Erdal Avcı, sitem dolu sözlerle tepki gösterdi.

Erdal Avcı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan her defasında Cumhur İttifakı'nın ortağı olan MHP'ye, Büyük Birlik Partisi'ne ve Yeniden Refah Partisi'ne teşekkür etme erdemliği gösterirken, alt kademedeki Ak Parti temsilcilerinin ortaklarının hiçbir katkısı yokmuşçasına açıklama yapmalarını esefle kınıyorum" dedi.

Avcı, "Ayvacık'taki başarı tek başına AK Parti'nin başarısı değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy isteyen MHP, BBP ve Yeniden Refah'ın da katkısı çok büyüktür" ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ORTAKLARINI KIRMAYIN, KÜSKÜNLÜK YARATMAYIN 

BBP'li Erdal Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü; "Türkiye genelinde AK Parti'yi yüzde 42'lerden yüzde 35'lere, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 53'lerden yüzde 49,5'lere gerilediği ortamda bir oyun bile çok kıymetli olduğunu sağır sultan bile duymuştur. Ancak Cumhurbaşkanı'nın kisfesini üzerlerinden çıkarttıklarında boş çuval misali düşecek olanlar ne yazık ki bunu anlayamamıştır. 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerde ayağı yere basmayanlara mesajımdır. Cumhur İttifakı'nın ortaklarını kırmayın, küskünlük yaratmayın. Başarı olursa Ak Parti'nin başarısızlık olursa Cumhur İttifakı ortaklarının hanesine yazma alışkanlığınızdan kurtulun. 28 Mayıs'ta daha hayırlı sonuçlar alınması için elzem olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var."