Bedavayken Almadık, 3 Milyonluk Yaşadı

TAKİP ET

2008 yılında bedavaya Samsunspor'a gelen ancak çok bilen yetkililer tarafından beğenilmeyip geri gönderilen Yusuf Abdioğlu, yıllar sonra bu kez transfer ücreti ödenerek kadroya dahil edildi

HİKAYESİ ÇOK İLGİNÇ

Kırmızı-Beyazlıların yeni transferinden Yusuf Abdioğlu’nun hikayesi hayli ilginç. Yıllarca Samsun amatöründe futbol oynayan, Telekomspor ile önemli başarılara imza atan ve kendi döneminin en iyi savunma oyuncularından olan Yusuf Abdioğlu, Samsunspor’un kapısından içeri ilk kez girmiyor. 

PAF TAKIMDA BEĞENMEDİLER

Daha önce 2008 yılında Telekomspor’dan Samsunspor Paf takımına giden Yusuf, o dönemin çok bilen yetkilileri tarafından yetersiz görülüp yeniden Telekomspor’a gönderilmişti. Her şeye rağmen pes etmeyen başarılı stoper, bu kez Telekomspor’dan Tekkeköy Belediyespor’a transfer oldu.

BİR ÇOK TAKIMDA OYNADI

Burada başarılı bir futbol ortaya koyan Yusuf Abdioğlu, daha sonra sırası ile Lüleburgazspor, Ofspor, Nazilli Belediyespor, Altınordu, Ankaragücü, Hatayspor ve tekrar Ankaragücü’nde oynadı. Ankaragücü’nde 2 kez TFF 1. Lig şampiyonluğu yaşayan Yusuf, aynı başarıyı Hatayspor’da da yakaladı.

YUVAYA DÖNDÜĞÜ İÇİN ÇOK MUTLU

Kariyerinde 3 TFF 1. Lig şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki stoper Yusuf Abdioğlu, artık Yılport Samsunspor’un başarısı için ter dökecek. Teknik Direktör Bayram Bektaş’ın vazgeçilmezleri arasına girmesine kesin gözü ile bakılan tecrübeli futbolcu, yuvasına döndüğü için de son drece mutlu.

BUNUN HAYALİNİ KURUYORDUM

Yılport Samsunspor’un Atatürk armalı forması giyeceği için gururlu olduğunu ifade eden Yusuf, “Burada olmaktan dolmayı çok mutluyum, şehrime geldim. Çocukken hayalini kurduğum takımda oynama fırsatı elde ettim. Parayı değil, şehrimi seçtim” dedi. 

TARAFTARLARIMIZ BİZE İNANSINLAR

“Kötü oynadığımız maçlar da olacak” diyen Yusuf, “Kötü gününde olan arkadaşlarımız olacak. Destek olduğunuz zaman inanın her şey daha kolay olacak. Özellikle ilk haftalarda desteğe çok ihtiyacımız var. Taraftarımızdan tek ricam bu. Ama bize inansınlar. Biz bunu başaracak güçteyiz" diye konuştu. 

Davut AKTAŞ