Bedri Yaşar; 'Çiftçilere Alım Garantisi Verilmeli'

TAKİP ET

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, çiftçilerin milli gelirden hak ettikleri payı bugüne kadar alamadıklarını belirterek, çiftçilerin ürünlerine alım garantisi vermek amacıyla üretim planlaması yapılması gerektiğini söyledi.  

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, çiftçilerin elektrik faturalarını eskiden olduğu gibi hasat döneminde ödemeleri gerektiğini vurguladı. 

Yaşar, "Çiftçilere alım garantisi verilmelidir. Çiftçi, her zaman ödeme planı hasat dönemine göre yapmaktadır. Burada zaman zaman söylüyoruz, elektrik faturaları hasat döneminde ödenecek şekilde düzenleme yapılmalıdır. Her kuyunun başına bir sayaç, güvence ve abonelik uygulaması da yanlış bir uygulamadır. Tek sayaçla bu sorun çözülmelidir "dedi. 

KENEVİR SANAYİ 
KURULMALI 

İYİ Parti Milletvekili Yaşar şöyle devam etti; "Tarım arazilerinin imara açılmasına Tarım ve Orman Bakanlığı’nın olumlu görüş vermemesi gerekmektedir. Tarım arazilerine yapılan binalar tamamı depremde yıkılmıştır. Üretim planlaması ve ilgili sanayi kurulmadığı için kenevir üreticisi, üretimden uzaklaşmıştır. Halbuki Sayın Cumhurbaşkanı, Samsun kenevir üreticilerine büyük umutlar vadetmişti. Şimdi kenevir üretiminin artırılması için yeni düzenlemeye gidiyorsunuz. Bununla ilgili sanayiyi kurmadığınız sürece, altyapıyı kurmadığınız sürece, keneviri işleyecek alanları oluşturmadığınız sürece ekmenin hiçbir anlamı yok.”

Zekeriya FIRAT