Bedri Yaşar; Sigorta Şirketleri Sorun Çıkarıyor!

TAKİP ET

İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, "Depremzedeler bazı sigorta şirketleri ile ilgili sorun yaşıyor. Sigorta şirketleri imzaladıkları poliçelerin karşılığı neyse ödemesi lazım" dedi.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM'de imar fonunun kurulmasına karşı olmadıklarına işaret ederek, "1999 depreminden sonra fonda 87 milyar toplanmıştı. İmar barışıyla 24 milyar toplanmıştı. Bu paralar deprem dışındaki işler için harcandığı açıklandı" dedi.

Bedri Yaşar, "Bugün Kızılay'da yaşananlar insanlar üzerinde yardım etme duygularını zedelemiştir. Deprem sigortası var, DASK var. Bu fonlarda da sigorta fonunda da ciddi rakamlar var, bireysel emeklilik sigortasında belli rakamlar var. Kurulan fonlar ve yardım kuruluşları şeffaf bir şekilde yönetilmelidir" diye konuştu.

SANAYİCİ ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ

İYİ Parti Milletvekili Yaşar, deprem bölgesinde üretim yapan yerel üreticilerin ve esnafın mutlaka desteklenmesi gerektiğine de dikkat çekerek konuşmasını söyle sürdürdü: "Kahramanmaraş'ta sanayi bölgelerini gezdik ve işletmelerin sorunlarını dinledik. Oradaki yerel güçleri, üreticileri her haliyle, her şekliyle desteklememiz lazım, oradaki fabrikaların çarkını çevirmemiz lazım. Depremzedeler bazı sigorta şirketleri ile ilgili sorunlar yaşamaktadır. Prim alırken işin daha en başında bütün rakamlar konusunda mutabakatlar sağlanmıştır. İş ödemeye gelince sigorta şirketleri sorun çıkarıyorlar. Özellikle sigorta şirketlerinin orada yaptıkları poliçelerin, imzaladıkları poliçelerin karşılığı neyse muhakkak suretle bunu ödemesi lazım."

İsmail AKDUMAN