'Belediye kapıları DEM Parti hariç herkese açık' demişti! CHP lideri Özel o başkan adayının sözlerini düzeltti

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, seçim koordinasyon merkezi açılışında DEM Parti'ye kapıların kapatılacağına dair çıkış yapmıştı. Ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu sözleri "sürçü lisan" olarak değerlendirerek açıklama yaptı.

Özel, Uşak ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Demin Afyon'dan geldim ve Burcu Başkandan da selam getirdim. Bu sırada Afyon'da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, 'aman başkanım sen düzelt' dedi. Afyon belediyesinin de, Uşak belediyesinin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır" ifadelerini kullandı.

Ancak, Barış Yarkadaş'ın değerlendirmesine göre, Burcu Köksal'ın sözleri bir dil sürçmesi değil, bilinçli bir çıkıştı. Yarkadaş, Köksal'ın sözlerinin arkasında durduğunu ve bu ifadeleri verdiğini belirtti: "Burcu Köksal bana Özgür Özel'in tam tersini söyledi. Ben belediye başkanı seçildiğimde Afyonkarahisar belediyesini DEM'liler yönetmeyeceğim. Dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim sözüm üzerinden konuştum."