Bem Bir Sen'den Güçlü Türkiye Mesajı

TAKİP ET

Bem Bir Sen Samsun Başkanı Savaş Gayretli, Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Gayretli, "Güçlü ve büyük Türkiye için atılan adımları daha güçlü destek olmak adına genel kuruldan çıkan sonuç önemliydi" dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen)  Samsun Şube Başkanı Savaş Gayreti, Memur Sen Samsun İl Başkanı Hamdi Yıldız ile birlikte "Yerelden Evrensele Soylu Mücadele" sloganıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurula siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yurt dışından çok sayıda emek örgütü lideri ve 7 bini aşkın kamu görevlisi katıldı.

Salonun hınca hınç dolduğu genel kurula Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Uğurlu da katıldı.

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, genel kurul öncesi Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Bem-Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ile bir araya gelerek sendikal gelişmeler, memurların talep ve önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ
GÜVEN TAZELENDİ

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, "Türkiye'nin birliği ve dirliği için mücadele eden ve bütün kesimlerin temsilini sağlayacak millet egemenliği siyasetini savunan bir sendika anlayışına destek vermenin ve aynı yolda yürümenin gururunu yaşamaktayız. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, güçlü ve büyük Türkiye için atılan adımları daha güçlü destek olmak adına genel kuruldan çıkan sonuç önemli idi. Yaklaşan toplu sözleşme süreci öncesi Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın güven tazelemesi, güçlü bir şekilde 5 milyonu aşkın kamu görevlisinin önümüzdeki 2 yılına ilişkin mali ve sosyal haklarının savulması adına olumlu bir gelişme oldu. Bem Bir Sen Genel Başkanımız Levent Uslu'nun tekrar Ali Yalçın’ın listesinde yer alarak Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilmesi tüm Bem Bir Sen teşkilatlarında memnuniyet yarattı" dedi.

Murat ÖZDEN