Bem Bir Sen'den Seyyanen Zam Talebi

TAKİP ET

Bem-Bir-Sen Samsun Şubesi Başkanı Savaş Gayretli, memur maaşlarının zorunlu harcamalar karşısında eridiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz gelir kaybımızı telafi edecek seyyanen zam müjdesidir" dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Samsun Şubesi Başkanı Savaş Gayretli, memur ve emeklilere seyyanen zam beklentisi oluştuğunu belirtti.

Savaş Gayretli; "Memur ve emeklilerine enflasyona endeksli maaş artışı yapılmakta, ülkemizdeki ekonomik gelişmeler, zorunlu harcama kalemlerindeki artışlar; gıda, giyim, kira, akaryakıt fiyatları gibi unsurlar maaş zammı temelinde dikkate alınmamaktadır. Memurlarımız, ülkedeki ekonomik büyümeden pay alamadığı gibi alım güçleri de sürekli düşmekte, maaşları reel olarak erimektedir" dedi.

MEMUR MAAŞI ASGARİ
ÜCRET SEVİYESİNE GERİLEDİ

Bem-Bir-Sen Başkanı Savaş Gayretli, "En düşük dereceli memur maaşı asgari ücret düzeyine kadar gerilemiş, ortalama memur maaşı ise bir ailenin yoksulluk sınırının üçte biri seviyesine düşmüş bulunmaktadır. Memurlarımızın ortalama maaşı sosyal yardımlar da dahil edildiğinde 13 bin 500 TL dolayında kalmışken, ortalama bir kamu işçisi 15-20 bin TL ücret almaktadır. Bu ücretin üzerine toplu sözleşmeye bağlı yeni artışlar eklenecektir. Cumhurbaşkanımızın ifadesine göre asgari ücret Temmuz ayında revize edilecektir. Hal böyle olunca memurlarımıza hemen şimdi bir iyileştirme yapılmadığı takdirde maaşlar asgari ücret seviyesine kadar gerileyecek, bir kamu işçisi ortalama memur maaşının iki katı ücret alacaktır" diye konuştu.

Gayretli; şöyle konuştu; "Bunun çaresi oransal değil seyyanen zamdır. Toplu sözleşme gereği 2023'ün ikinci altı ayı için Temmuz ayında yapılacak yüzde 6 zam ve enflasyon farkıyla birlikte, Ocak ayında olduğu gibi tatmin edici bir refah payı düzenlemesi ve bunun yanı sıra seyyanen zam yapılması acil bir durumdur."

Savaş Gayretli ayrıca 1. derece ek kadrodan faydalanacak 476 bin memura 3600 ek gösterge verilmesi konusunda gerekli çalışmanın yapılmasını istediklerini ifade etti.

Murat ÖZDEN