Bergen'i Öldüren Halis Serbest Tazminat Davasını Kaybetti

TAKİP ET

Bergen cinayetinin faili olarak bilinen Halis Serbest, kişilik haklarına yapılan saldırı iddiasıyla 'Bergen' filminin yapımcısı Orchestra Content'e karşı açtığı 300 bin TL'lik tazminat davasını kaybetti.

Halis Serbest, ölüm tehditleri aldığını, rızası olmadan filmin çekildiğini ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu iddia ederek, filmin yapımcısı Orchestra Content’e yaklaşık iki yıl önce 300 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.

Hürriyet’in haberine göre, Kozan 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında Orchestra Content’in avukatı Hande Fırat, kamuya mal olmuş bir sanatçının hem sanatının hem de yaşadıklarının konu edildiğini ifade etti.

Fırat, filmde davacı Halis Serbest'in ismine yer verilmediğini ve bu nedenle davanın haksız ve mesnetsiz olduğunu belirtti. Halis Serbest ise "Bu filmde beni öcü olarak gösterdiler. Kesinlikle gerçeği yansıtmıyor" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme, davanın karar duruşmasında bilirkişi raporlarını inceledikten sonra Halis Serbest'in kişilik haklarına saldırı olmadığına hükmetti ve davanın reddine karar verdi.

Bergen cinayeti ünlü şarkıcı bergen cinayetinin faili olarak bilinen Halis Serbest dava tazminat davasını kaybetti mahkeme film filmin yapımcısı Orchestra Content’ samsunhaber magazin gündem haber