Berlin'de Türk 'oley'i! Evlerinde deplasmanı yaşadılar…

Berlin'de Türk 'oley'i! Evlerinde deplasmanı yaşadılar…

TAKİP ET

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan hazırlık maçında Ay-Yıldızlı Millilerimiz, güçlü rakibi Almanya'yı 3-2 mağlup etti. Tribünleri dolduran binlerce Türk taraftarın Almanya'ya karşı kendi evinde 'oley' çekmeleri gündem oldu.

ALMANYA MAÇA HIZLI BAŞLADI

UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda gruptan çıkmayı garantileyen Ay-Yıldızlı Millilerimiz, hazırlık maçında Almanya ile karşı karşıya geldi. Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadeleyi Almanya’da yaşayan binlerce Türk taraftar da takip etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Almanya, 5. dakikada Kai Havertz’in attığı golle 1-0 öne geçti.

KENAN YILDIZ’DAN MÜKEMMEL GOL

Yediği golden sonra çabuk toparlanan Millilerimiz, 38. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun golüyle skoru 1-1’e getirdi. Baskısını sürdüren Ay-Yıldızlılarımız, 45+2’de Kenan Yıldız’ın harika golüyle soyunma odasına 2-1 önde gitti. Almanya ikinci yarıya da hızlı başladı ve 49’da Niklas Füllkrug’la skoru 2-2 yaptı. 71’de VAR incelemesinden sonra verilen penaltıyı Yusuf Sarı gole çevirdi (2-3).

DÜNYA BASINI ONLARI KONUŞTU

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde iki takımın çabası da skoru değişmedi ve Millilerimiz deplasmanda oynadığı hazırlık maçında Almanya’yı 3-2 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Almanya’daki Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği maçta ev sahibi takıma karşı tribünlerde yükselen oley sesleri, dünya basınında da büyük yankı buldu.

DAUM’DAN ZİYARET

Bir dönem Türkiye’de de görev yapan teknik direktör Christoph Daum, Millilerimizin kamp yaptığı otele gelerek teknik direktör Vincenzo Montella’ya başarı dileklerinde bulundu.