BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk: Eskiyi arar hale geldik

TAKİP ET

BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk ekonomik buhrana dikkati çekerek, "20 yıl önce en düşük emekli maaşı bile asgari ücretin üzerindeyken, günümüzde emekli maaşları yüksek oranda asgari ücretin altında kaldı "dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası(BES)Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, ekonomik buhran karşısında vatandaşların zor durumda olduğuna dikkati çekti. 

VATANDAŞ ZORDA 

Tuluk, "1990’lı yılar itibariyle reform adı altında gündeme getirilen yasalarla temel bir hak olan sosyal güvenliğin adım adım tasfiyesini yaşadık yaşamaya da devam ediyoruz. Asgari ücretin 1/3 gelire sahip olanın sağlık giderleri için GSS primi ödemek zorunda olduğu, muayene ve ilaç katkı paylarının miktarının her geçen gün arttığı sağlık hizmetlerinden yurttaşlarımızın parası kadar yararlandığı koşullarda Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor!
Yine sözde reformların yarattığı sayıları milyonları bulan emeklilikte yaşa takılanlar, toplumun yarayan kanası haline geldi. 20 yıl önce en düşük emekli maaşı bile asgari ücretin üzerindeyken, günümüzde emekli maaşları yüksek oranda asgari ücretin altında kaldı "ifadelerini kullandı.  N.Alper CABBAR