BES Samsun Şubesi üyeleri: 'Mülakat emek hırsızlığıdır"

TAKİP ET

BES Samsun Şubesi üyeleri, Adelet Sarayı önünde yaptıkları eylemde mülakatlara tepki göstererek, "Mülakatlar emek hırsızlığıdır "mesajı verdi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na(KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şubesi üyeleri, Adliye Sarayı önünde yaptıkları eylemle mülakatlara tepki gösterdi. 'Adalet Bakanlığı'nda Bakanlıktan referansı olanlar kazandı, emekçiler kaybetti, mülakat emek hırsızlığıdır, kaldırılsın' pankartı açan sendiya üyeleri, mesaj verdi. 

BES Samsun Şube Başkanı Bahtiyar Akıncı, "Mülakat uygulamasının yarattığı ayrımcılık ve tahribat, 2023 Mayıs seçimlerine de yansımış, iktidar partisi tarafından kaldırılacağı sözü verildiği halde halen hiçbir düzenleme yapılmadığı ve verilen bu sözlerin tam aksine hiçbir düzenleme yapılmadan 2023 ve 2024 yıllarında hemen hemen her bakanlıkta görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılmıştır.

Artık zaman kaybetmeden, ilan edilen ve edilecek olan, görevde yükselme sınavlarında, kamusal hizmetleri niteliksiz hale getiren ve kurumları deformasyona uğratan mülakat uygulamasının kaldırılması için acil yasal düzenleme yapılmalıdır "dedi. 

MÜCADELE SÜRECEK 

Akıncı şöyle devam etti; "Kamusal hizmet ve unvanlar toplumun ortak mülkiyet ve anayasal hakkıdır. Bütün bu sebeplerle; Kamu sınavlarının toplumun bütününe açık ve eşit olduğu, emek harcayan ve hak edenin, kamusal hizmette hak ettiği görevleri ve unvanları alabildiği, liyakat esasına göre kariyer yapabildiği görevde yükselme sınav düzeninin temel esas olarak benimsendiği ve kamu emekçilerine bu sınavlarda bakan, bakan yardımcıları ve yüksek bürokratların aracılık etmediği, edemediği adil bir sınav düzeni getirilene kadar, kararlı ve onurlu duruşumuzdan taviz vermeden, hak, hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz "ifadelerini kullandı.

samsun Samsun haber