Samsunlu Gülşen Hekimoğlu BES'teki Parasını Toprağa Yatırdı

TAKİP ET

Samsun'da yaşayan kadın çiftçi Gülşen Hekimoğlu, BES'teki parasını bozdurup toprağa yatırdı. Kadın çiftçiler istihdam eden Hekimoğlu, ürünlerini markalaştırıp satışa sunmaya hazırlanıyor

Gülşen Hekimoğlu, bireysel emeklilik sisteminde biriken parasını çekerek hayalini gerçekleştirmek için kızıyla birlikte Ankara'dan Samsun'a geldi. Hekimoğlu, eşinin de katkısıyla Bafra'da aldığı tarlasında salep üretimine başladı.

Geçen yıl büyük emekle yetiştirdiği az miktardaki ürünlerini Çorum ve Adana'ya satan Gülşen Hekimoğlu, bu yıl ise daha çok rekolte bekliyor. 

KOOPERATİF KURDU
Kendisi gibi 'girişimci ruhlu kadınlara' önderlik yapmak için Bafra Dönüşüm Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni kuran Hekimoğlu, kadın üyelerini de üretime geçirdi. Üyeleriyle ortak üretim alanı oluşturan Gülşen Hekimoğlu, paketlenmiş ürünlerini markalaştırarak satışa sunacak.

SALEP ÜRETİMİ YAPTI
Gülşen Hekimoğlu, "Çocuğumu büyüttükten sonra ne yapabilirim diye düşünerek araştırmalara başladım. Arazide çalışmayı sevdiğim için Samsun'daki salep üretimini duydum. Bafra'daki 100 metrekarelik alanda salep üretimine girdim. Çiftçi eğitimlerine katıldım. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden fide ve tarla içi sulama destekleri aldım. Arazi satın alarak öz sermayemden 400 bin TL'lik yatırım yaptım. Geçen yıl az da olsa yetiştirdiğim ürünleri sattım. Nane fiyatları henüz belirlenmedi ama bu sene yaş nanede 20 ton, kekikte de 10 ton rekolte ve karşılığında da 60 bin liralık gelir bekliyorum" dedi.

ÜRÜNLER MARKALAŞARAK SATILACAK
Çevresindeki kadınları üretime teşvik ettiğini anlatan Hekimoğlu, şöyle konuştu; "Kooperatif kurduk. Üyelerimin hepsi eğitimli ve şehirde yaşayan kadınlardı. Hepsi tarlalarına gidip destekler alarak üretim yapıyorlar. Destek alamasaydım belki cesaret edemeyecektim ve üretim yapamazdım. Üreten kadınlar için ciddi destekler ve bizleri çok rahatlattı. Tesis yatırım maliyetlerimin büyük bölümünü karşıladı. Bu sene ortak üretim alanı ve marka tesciliyle ilgili çalışmalara başladık. Kendi markamızı oluşturup paketleyip hem internet üzerinden hem de kooperatifimiz üzerinden satışa çıkaracağız."

Feride SEZGİN