Beşiktaş Basketbol'da, Tarihi Bir Haftaya Giriyor

TAKİP ET

Beşiktaş, önemli bir haftaya giriyor. Beşiktaş Emlakjet, EuroCup'ta finale adını yazdırma şansı için Fransa'da Bourg'u yenmeye çalışacakken, Beşiktaş BOA ise FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda final oynamaya hak kazandı. İki siyah-beyazlı takım çarşamba günü aynı saatte sahaya çıkacak.

Futbol alanında Süper Lig'deki şampiyonluk hedefinden erken kopan ve üçüncülük yarışı veren Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda finali zorlarken, basketbolda ise oldukça başarılı bir dönem geçiriyor.

Basketbol parkesinde, yıllar sonra yapılan doğru yatırımların meyveleri toplanıyor. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko gibi yaklaşık 3 kat bütçeli devlerin ardından üçüncü sırada bulunan Beşiktaş Emlakjet (19-5), Avrupa'da da kupa peşinde.

Beşiktaş, EuroCup'ta JL Bourg ile oynadığı yarı final serisini 1-1'e getirerek final iddiasını sürdürdü. 3 Nisan Çarşamba günü Fransa'da kazanırsa, tarihinde ikinci Avrupa finaline adını yazdıracak. Beşiktaş, 2012'de Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde FIBA EuroChallenge şampiyonu olmuştu.

Beşiktaş'ın kadın basketbol takımı da tarihi bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor. ING Kadınlar Süper Lig'de normal sezonu ikinci sırada bitiren Beşiktaş BOA (20-8), playoff yarı finalinde ÇBK Mersin'e 2-0'la elenmiş olsa da, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda final oynamaya hak kazandı. Finalin ilk ayağında İngiliz ekibi London Lions'ı Akatlar Spor Kompleksi'nde ağırlayacaklar.

beşiktaş beşiktaş basketbol Süper Lig futbol Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Beşiktaş Emlakjet FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ING Kadınlar Süper Lig spor samsun haber gündem haber