Beşiktaş, Gaziantep FK Deplasmanında Üst Sıralar İçin Savaşacak

TAKİP ET

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında yarın Gaziantep FK'ye konuk olacak olan Beşiktaş, Kalyon Stadı'nda gerçekleşecek mücadelede üst sıralardaki yerini koruma hedefinde. İki takım arasındaki rekabet dolu maçı yönetecek hakem Arda Kardeşler olacak.

Beşiktaş'ın Lig Performansı

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı 28 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 yenilgi alarak toplamda 46 puan elde etti. Şu an 4. sırada bulunan Beşiktaş, Gaziantep FK karşılaşmasıyla bu puanını artırmayı amaçlıyor.

Gaziantep FK'nın Zorlu Mücadelesi

Gaziantep FK ise ligde oynadığı 28 maçta 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 mağlubiyet yaşayarak 28 puan topladı. 18. sırada yer alan Gaziantep FK, Beşiktaş karşısında zorlu bir mücadele verecek.

Sakatlık ve Cezalarla Mücadele

Beşiktaş'ta Omar Colley, Galatasaray derbisinde aldığı kırmızı kart cezası nedeniyle Gaziantep FK karşısında forma giyemeyecek. Ayrıca sakatlığı bulunan Salih Uçan'ın da mücadelede yer alması beklenmiyor. Uzun süreli sakatlıkları olan Tayfur Bingöl ile Alex-Oxlade Chamberlain da kadroda yer alamayacak.

Cezalarla Baş Başa: 7 Oyuncu Sarı Kart Cezası Sınırında

Beşiktaş'ta 7 futbolcu, Gaziantep FK mücadelesi öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve Süper Lig'in 30. haftasındaki Bitexen Antalyaspor maçında forma giyemeyecekler.

Deplasmandaki Performans

Beşiktaş, bu sezon dış sahada oynadığı 14 maçta 6 galibiyet ve 6 mağlubiyet yaşadı. 2 beraberlik elde eden siyah-beyazlı ekip, deplasman müsabakalarında attığı 19 gole karşılık kalesinde 20 gol gördü.

Tarihleri Yeniden Yazmak İçin Karşı Karşıya

Beşiktaş ile Gaziantep FK, Süper Lig'de 10. kez karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar, 2019-2020 sezonundan bu yana oynanan 9 mücadelede 5 galibiyet elde etti. Gaziantep FK'nın ev sahipliğindeki 4 maçta ise ev sahibi ekip, 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Beşiktaş, ligde Gaziantep FK'yi ağırladığı tüm karşılaşmalardan galibiyetle ayrılırken, deplasmandaki müsabakalarda rakibine üstünlük sağlayamadı.*

Trendyol Süper Lig beşiktaş gaziantep fk deplasman futbol spor kalyon stadı